Waterstofbus

Waterstofbus ingezet voor vervoer supporters Vitesse

Voor de thuiswedstrijd van Vitesse tegen Feyenoord op zondag 2 september wordt de Arnhemse HyMove-bus ingezet voor het vervoer van supporters naar GelreDome. De HyMove-bus rijdt op waterstof, dat in een brandstofcel wordt omgezet in elektriciteit. Met de gezamenlijke actie willen Vitesse, GelreDome en HyMove de aandacht vestigen op het belang van milieuvriendelijk openbaar vervoer.

De bus staat voor aanvang van de wedstrijd voor GelreDome geparkeerd. Medewerkers van HyMove geven ter plekke uitleg over de werking van de bus.
 
“Vitesse draagt het milieu een warm hart toe”, zegt Ester Bal, woordvoerster van betaald voetbalorganisatie Vitesse. “Via de stichting Vitesse Betrokken brengen wij met deze actie onze maatschappelijke betrokkenheid naar voren.”

HyMove

Het Arnhemse HyMove-project is momenteel het grootste waterstofproject in Nederland. “Het project is bedoeld om de mogelijkheden en voordelen van het rijden op waterstof te demonstreren”, zegt Jan van Beckhoven, directeur van HyMove. “Behalve de waterstof-bus rijden er nog enkele andere auto’s op waterstof, waaronder een Fiat Doblo van de HAN Autotechniek die als dienstauto in gebruik is bij de gemeente Arnhem.

Bij het AVIA-tankstation aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem staat het eerste openbare waterstoftankstation van Nederland. Waterstof is een alternatieve energiebron voor auto’s en bussen.

Economisch interessant

Niet alleen omdat energie schaars wordt, maar ook omdat het rijden op waterstof zo schoon is. Voor Arnhem is waterstof bovendien uit economisch oogpunt interessant, omdat er in de regio verschillende innovatieve bedrijven gevestigd zijn, die waterstoftechnologie ontwikkelen. Die technologie is in het HyMove-project toegepast.

Ook de HAN Autotechniek staat bekend om haar onderwijsprojecten over waterstof.”
 
Het HyMove-project is een initiatief van de provincie Gelderland, de gemeente Arnhem en de Stadsregio Arnhem-Nijmegen, die op MVO-gebied al samenwerken met Vitesse en GelreDome.
“Een van onze voornaamste doelstellingen is de bevolking van Arnhem en omstreken kennis te laten maken met het rijden op waterstof”, zegt Van Beckhoven.

 

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Waterstofbus ingezet voor vervoer supporters Vitesse | OVPro.nl
Waterstofbus

Waterstofbus ingezet voor vervoer supporters Vitesse

Voor de thuiswedstrijd van Vitesse tegen Feyenoord op zondag 2 september wordt de Arnhemse HyMove-bus ingezet voor het vervoer van supporters naar GelreDome. De HyMove-bus rijdt op waterstof, dat in een brandstofcel wordt omgezet in elektriciteit. Met de gezamenlijke actie willen Vitesse, GelreDome en HyMove de aandacht vestigen op het belang van milieuvriendelijk openbaar vervoer.

De bus staat voor aanvang van de wedstrijd voor GelreDome geparkeerd. Medewerkers van HyMove geven ter plekke uitleg over de werking van de bus.
 
“Vitesse draagt het milieu een warm hart toe”, zegt Ester Bal, woordvoerster van betaald voetbalorganisatie Vitesse. “Via de stichting Vitesse Betrokken brengen wij met deze actie onze maatschappelijke betrokkenheid naar voren.”

HyMove

Het Arnhemse HyMove-project is momenteel het grootste waterstofproject in Nederland. “Het project is bedoeld om de mogelijkheden en voordelen van het rijden op waterstof te demonstreren”, zegt Jan van Beckhoven, directeur van HyMove. “Behalve de waterstof-bus rijden er nog enkele andere auto’s op waterstof, waaronder een Fiat Doblo van de HAN Autotechniek die als dienstauto in gebruik is bij de gemeente Arnhem.

Bij het AVIA-tankstation aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem staat het eerste openbare waterstoftankstation van Nederland. Waterstof is een alternatieve energiebron voor auto’s en bussen.

Economisch interessant

Niet alleen omdat energie schaars wordt, maar ook omdat het rijden op waterstof zo schoon is. Voor Arnhem is waterstof bovendien uit economisch oogpunt interessant, omdat er in de regio verschillende innovatieve bedrijven gevestigd zijn, die waterstoftechnologie ontwikkelen. Die technologie is in het HyMove-project toegepast.

Ook de HAN Autotechniek staat bekend om haar onderwijsprojecten over waterstof.”
 
Het HyMove-project is een initiatief van de provincie Gelderland, de gemeente Arnhem en de Stadsregio Arnhem-Nijmegen, die op MVO-gebied al samenwerken met Vitesse en GelreDome.
“Een van onze voornaamste doelstellingen is de bevolking van Arnhem en omstreken kennis te laten maken met het rijden op waterstof”, zegt Van Beckhoven.

 

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.