GVB Amsterdam, bus

Halfjaarcijfers GVB: toename van 10.000 reizigers per dag

Vervoersbedrijf GVB heeft in het eerste half jaar vijf miljoen euro winst gemaakt. Dat valt onder meer te danken aan een toename van 10.000 reizigers per dag. Ook zijn de opbrengsten gestegen en hebben kostenreducties plaatsgevonden door het verhogen van de productiviteit en het verlagen van de overheidkosten.

Het aantal reizigers nam in de eerste helft van 2012 met 10.000 toe naar 700.000 per dag. De groei ligt met name bij de metroreizigers. Algemeen directeur Bart Schmeink: “De metro is de ruggengraat van het openbaar vervoer in Amsterdam. Dat is nu al zo, maar wordt nog meer versterkt met de komst van de nieuwe metro en de opening van de Noord/Zuidlijn.”

Verbeteren dienstverlening

“Het resultaat is bijzonder bemoedigend gegeven het feit dat we over de huidige concessie 2012-2014 vijftig miljoen euro minder subsidie ontvangen van de Stadsregio Amsterdam”, aldus Schmeink.

Ondanks de positieve cijfers blijft Schmeink wel kritisch: “Een stijging van het aantal reizigers is bijzonder mooi, daaruit spreekt groeiend vertrouwen. Maar we realiseren ons dondersgoed dat we moeten blijven werken aan het verder verbeteren van onze dienstverlening, met name op het gebied van reisinformatie.”

Richten op reiziger

“De afgelopen maanden zijn voor ons hectisch geweest, maar we lijken er sterker uit te komen door een nadrukkelijke focus te leggen op de reiziger in alles wat we doen binnen GVB”, stelt de directeur.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Halfjaarcijfers GVB: toename van 10.000 reizigers per dag | OVPro.nl
GVB Amsterdam, bus

Halfjaarcijfers GVB: toename van 10.000 reizigers per dag

Vervoersbedrijf GVB heeft in het eerste half jaar vijf miljoen euro winst gemaakt. Dat valt onder meer te danken aan een toename van 10.000 reizigers per dag. Ook zijn de opbrengsten gestegen en hebben kostenreducties plaatsgevonden door het verhogen van de productiviteit en het verlagen van de overheidkosten.

Het aantal reizigers nam in de eerste helft van 2012 met 10.000 toe naar 700.000 per dag. De groei ligt met name bij de metroreizigers. Algemeen directeur Bart Schmeink: “De metro is de ruggengraat van het openbaar vervoer in Amsterdam. Dat is nu al zo, maar wordt nog meer versterkt met de komst van de nieuwe metro en de opening van de Noord/Zuidlijn.”

Verbeteren dienstverlening

“Het resultaat is bijzonder bemoedigend gegeven het feit dat we over de huidige concessie 2012-2014 vijftig miljoen euro minder subsidie ontvangen van de Stadsregio Amsterdam”, aldus Schmeink.

Ondanks de positieve cijfers blijft Schmeink wel kritisch: “Een stijging van het aantal reizigers is bijzonder mooi, daaruit spreekt groeiend vertrouwen. Maar we realiseren ons dondersgoed dat we moeten blijven werken aan het verder verbeteren van onze dienstverlening, met name op het gebied van reisinformatie.”

Richten op reiziger

“De afgelopen maanden zijn voor ons hectisch geweest, maar we lijken er sterker uit te komen door een nadrukkelijke focus te leggen op de reiziger in alles wat we doen binnen GVB”, stelt de directeur.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.