Connexxion, bus

Connexxion krijgt IJsselmond-concessie voor een jaar

Connexxion gaat voor één jaar het (streek)busvervoer verzorgen in het gebied Noordwest-Overijssel (Kampen, Genemuiden en Steenwijkerland), Oostelijk Flevoland en de Noordoostpolder. Dat hebben de provincies Flevoland en Overijssel besloten. De concessie gaat in op 9 december 2012 en loopt tot en met 7 december 2013.

Overijssel en Flevoland hebben gekozen voor een korte concessieperiode omdat tijdens twee Europese aanbestedingen in 2011 en 2012 het niet gelukt is om een volgens beide provincies passende aanbieding voor een langdurige periode te krijgen.

Nu hebben de provincies een jaar de tijd om een nieuwe langlopende aanbesteding voor te bereiden. Daarin kan ook de nieuwe Hanzelijn worden meegenomen. Deze aanbesteding wordt eind 2012 in de markt gezet en loopt door tot april 2013. De nieuwe vervoerder kan dan in december 2013 van start gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.