Eén regioabonnement voor Rotterdam en Den Haag

Stadsregio Rotterdam en Stadsgewest Haaglanden krijgen per 1 januari 2013 een gezamenlijk OV-abonnement. Dit nieuwe regioabonnement vervangt de sterabonnementen dat op 31 december 2012 worden afgeschaft.

Regiobestuurders Jeannette Baljeu van stadsregio Rotterdam en Peter Smit van Stadsgewest Haaglanden hebben dit afgesproken. Het Dagelijks Bestuur van de stadsregio Rotterdam moet het plan nog goedkeuren.

Onbeperkt reizen

Het nieuwe regioabonnement geeft recht op een maand of een jaar onbeperkt reizen binnen de stadsregio’s Rotterdam en Haaglanden, in alle bus-, tram en metrolijnen van RET, HTM, Connexxion, Veolia en HTMbuzz.

Waar het abonnement geldt, is afhankelijk van de gekozen zone en de sterwaarde van het abonnement. Het abonnement kan op iedere dag van het jaar ingaan en werkt alleen op een persoonlijke OV-chipkaart. De prijs van het abonnement komt overeen met die van de oude sterabonnementen.

Bijzondere vormen

Het nieuwe abonnement is niet geldig op enkele bijzondere vormen van openbaar vervoer, namelijk RET BOB-bus, het HTMbuzz nachtnet, Veolia buurtbuslijn 484 (Delfgauw-Pijnacker) en op de RET Fast Ferry.

De huidige weekkaart komt te vervallen, maar daarvoor is reizen met de regio-maandkaart of reizen op saldo een goed alternatief. Het nieuwe abonnement is vooral aantrekkelijk voor reizigers die bijvoorbeeld dagelijks van en naar het werk of school reizen.

Gezamenlijk abonnement

De stadsregio’s zijn verantwoordelijk voor het regionaal openbaar vervoer. Als onderdeel van de groeiende samenwerking hebben de stadsregio Rotterdam en het Stadsgewest Haaglanden nu besloten een gezamenlijk abonnement in te voeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Eén regioabonnement voor Rotterdam en Den Haag”

Flix Jesp|22.12.12|14:33

En de nieuwe Arriva is helaas ook nu in Zuid Holland en doet niet mee, Arriva had nooit de lijnen van Connexxion mogen overnemen, OV wordt er alleen maar slechter/duurder door! Voor mij volgend jaar weer met de auto ipv een sterabonnement naar het werk! De arrogantie van Arriva om hogere prijzen te vragen voor hun diensten! Schandalig, lang leve de gunningen!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.