elektrische bus Den Bosch

Proef met elektrische bussen in Den Bosch krijgt vervolg

elektrische bus Den Bosch

Om meer ervaring te doen op intensieve routes met veel reizigers hebben de drie elektrische 220Xpress-bussen in Den Bosch een nieuwe route gekregen. Ze rijden sinds deze week niet meer door de binnenstad, maar tussen het centraal station en het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Het gaat om een proef waarbij Arriva, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Den Bosch met de elektrische bussen ervaring willen opdoen op drukke routes met veel reizigers. De routes door de binnenstad lenen zich daar minder goed voor dan die naar het ziekenhuis. De proef loopt tot 1 juli 2013.

Betrouwbaar

De proef is een vervolg op de proef van de afgelopen jaren toen de elektrische bussen door het centrum reden. In de eerste proef, gestart op 1 april 2010, was de opzet vooral om te kijken of de elektrische bussen technisch betrouwbaar waren als schoner en stiller alternatief voor de reguliere bussen. Dat bleek het geval. Er zijn nauwelijks bussen uitgevallen. Er zijn drie bussen ingezet, waarvan één reserve. De reservebus hoefde nauwelijks gebruikt te worden. Het afgelopen jaar vervoerden de bussen elke maand 5.000 passagiers.

Met de nieuwe proef willen provincie en gemeente dat reizigersaantal verdubbelen. In de nieuwe route tussen het centraal station en het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaan alle drie de bussen rijden, aanvullend op de reguliere dienstregeling. Provincie en gemeente bekijken momenteel wat de mogelijkheden zijn om de elektrische bussen na de proef in te zetten.Net als de Brabantse reizigers willen ze de bussen ook daarna graag behouden voor de stad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.