54 VDL Citea's Veolia Transport Limburg

54 nieuwe Citea-bussen voor Veolia Limburg

Het streekvervoer Veolia Limburg gaat vanaf zondag 9 december rijden met 54 nieuwe Citea-bussen van VDL. De bussen in het streekvervoer van de concessie Limburg worden ingezet ter vernieuwing van een deel van de vloot. De lichtgewicht bussen zijn voorzien van de nieuwste Euro 5 motoren met EEV (Enhanced Environmentally-friendly Vehicle) technologie.

Willem van der Leegte, directeur VDL Bus & Coach Nederland: “Dat Veolia, mede dankzij de goede referenties van onze vorige leveringen, wederom voor VDL als partner heeft gekozen is voor ons erg belangrijk. Deze VDL-bussen van Nederlandse makelij komen in dezelfde regio te rijden als waar NedCar gevestigd is. Zoals bekend komt NedCar per 14 december 2012 officieel in handen van VDL. Wij zijn bijzonder trots dat we met deze twee ontwikkelingen onze positie in de automotive branche in Limburg verder versterken.”

Citea LLE-120

De Citea LLE-120 voor Veolia hebben een lengte van 12 meter en bieden plaats aan zo’n 80 zit- en staanplaatsen. Het lage ledige gewicht van de bus resulteert in een zeer gunstig brandstofverbruik waardoor de Citea LLE een lage emissie-uitstoot heeft. Een ander voordeel is de lagevloerconstructie bij de in- en uitstapdeuren waardoor de bus optimaal toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens.

Chauffeurscabine

In nauwe samenwerking hebben Veolia, de vakbonden en VDL een chauffeurscabine gerealiseerd die praktisch aan alle strenge eisen van de cao Openbaar Vervoer voldoet. Deze chauffeurscabine is zeer ruim en voorzien van een ergonomisch vormgegeven stoel.

Concessiedirecteur René de Beer van Veolia: “Wij zijn trots op het enorm lage ziekteverzuim onder onze buschauffeurs, een gezonde werkplek is hiervoor van essentieel belang. De chauffeurscabine die VDL produceert is optimaal uitgerust en draagt bij aan een goed werkklimaat voor de chauffeur. Daarnaast hebben het gunstige bedrijfseconomische karakter en de daaruit voortvloeiende lage operationele kosten van de VDL-bussen een grote rol gespeeld bij onze keuze.”

Veolia Transport Nederland

Veolia Transport Nederland levert personenvervoer over de weg, het water en per rail. De activiteiten van Veolia Transport Nederland omvatten stads- en streekvervoer per bus, de veerdienst in Vlissingen-Breskens en in Limburg de treindiensten Maastricht-Kerkrade en Roermond-Nijmegen, taxivervoer en besloten vervoer. In 2011 had Veolia Transport Nederland een omzet van 304 miljoen euro, 3.365 medewerkers, 1.225 voertuigen, 2 veerschepen en 24 treinen. Veolia Transport Nederland maakt onderdeel uit van Veolia Transdev, het meest toonaangevende personenvervoerbedrijf ter wereld.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.