Voorlopig geen busvervoer van Syntus in Gelderland

WINTER-SNEEUW-VERKEER
LAREN: Een streekbus van vervoerder Syntus passeert door de sneeuw in het Gelderse Laren vrijdagmiddag. De vervoerder legde het vervoer op de weg en over…

Busvervoerder Syntus heeft besloten om voorlopig te stoppen met de dienstregeling in Gelderland. Volgens Syntus is het door hevige sneeuwval te gevaarlijk om nog langer door te rijden. De bussen van Syntus rijden nog wel in Overijssel volgens een aangepaste dienstregeling.

Hoelang de bussen in Gelderland aan de kant blijven is afhankelijk van de weerssituatie. Voorlopig blijft het nog sneeuwen in het oosten van het land. Ook is onduidelijk of de bussen in Overijssel nog blijven doorrijden . Een woordvioeder van Syntus laat weten dat de situatie van minuut tot minuut zal worden bekeken.

Vertraging

Reizigers wordt aangeraden de website van Syntus in de gaten te houden over de laatste ontwikkelingen. Reizigers die zijn gestrand bij bushaltes zullen door informatiepanelen op de hoogte worden gebracht.

Vooralsnog zijn er geen andere meldingen van busmaatschappijen die hun materieel aan de kant houden. Wel komen berichten binnen van vertraagde dienstregelingen zoals bij het Amsterdamse GVB waar bussen en trams tien minuten tot een kwartier vertraging oplopen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.