bus, Veolia Transport

Veolia Transdev tekent contract voor busvervoer in Australië

Veolia Transdev gaat het bus- en minibus-vervoer voor 4.500 werknemers van een LNF-fabriek in Darwin in Australië verzorgen. De vervoerder doet dat samen met het Australische bedrijf Buslink. Het contract van 4,5 jaar gaat op 1 januari 2013 in en is ter waarde van ruim 140 miljoen euro.

Het contract zal worden geëxploiteerd door Buslink VIVO, waarin Buslink en Veolia  Transdev Australië een belang van 50 procent hebben. Buslink VIVO zal met meer dan honderd bussen van en naar de fabriek rijden.

Contract

Bij de JKC-fabriek in Darwin wordt vloeibaar aardgas (LNG) geproduceerd. De fabriek is onderdeel van het wereldwijde ingenieurs- en bouwbedrijf JKC met vestigingen over heel de wereld.

Veolia Transdev, is 15 jaar in Australië en Nieuw-Zeeland gevestigd en is daar de twee na grootste exploitant van stadsbussen. Het bedrijf is in de afgelopen twee jaar met meer dan 25 procent gegroeid door het verkrijgen van recente contracten in Sydney, Perth en Auckland.

Australië en Nieuw-Zeeland

Veolia Transdev beheert busnetwerken in Sydney, Brisbane en Perth. Verder heeft de vervoersmaatschappij treinen in Auckland en veerboten in Brisbane en in Sydney. In Brisbane en Sydney beheert het bedrijf ook  monorail- en tramvervoer. Monorail is een spoorsysteem waarbij het voortuig over een spoor met een rail rijdt.

Veolia Transdev vervoert in Australië en Nieuw-Zeeland ongeveer 71 miljoen passagiers per jaar. De vervoersmaatschappij rijdt daar met een vloot van ongeveer 1.200 voertuigen en telt ruim 3.000 medewerkers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.