elektrische bus, BusTech

BYD gaat elektrische bussen bouwen in Hongarije

BYD, ’s werelds grootste fabrikant van elektrische bussen, gaat samenwerken met Bulmineral om 100 procent elektrische bussen te kunnen produceren in Breznik, Bulgarije. De joint venture, gedoopt als Auto Group Motors, geeft BYD toegang tot de Bulgaarse markt en helpt de fabrikant om verder uit te breiden in andere landen in Europa.

De oprichting van de Auto Group Motors is een belangrijke stap voor BYD (Build Your Dreams) in het demonstreren en aanbieden van elektrische bussen in de hele wereld. De voertuigen zijn inmiddels verkocht in China, Nederland, Finland, Denemarken, Canada, Uruguay en de Verenigde Staten, en proeven met elektrische bussen van BYD vinden plaats of hebben plaatsgevonden in onder meer Spanje, België, Hongarije, Colombia, Chili en Peru.

Schiemonnikoog

In Nederland gaat Arriva begin 2013 met 6 elektrische bussen rijden op Schiermonnikoog. Hiermee krijgt Schiermonnikoog de komende 15 jaar schoner en stiller openbaar vervoer. Ook in andere regio’s probeert BYD vaste grond onder de voeten te krijgen. Het Europese hoofdkantoor van BYD is in Rotterdam gevestigd.

De bussen zijn 12 meter lang en hebben een actieradius op één batterijlading van maximaal 250 kilometer. De Fe-batterijen (ijzer-fosfaat accu) in de bussen van BYD voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, beschikken over een enorme levensduur en bevatten geen zware metalen of giftige elektrolyten.

Over BYD

BYD is een toonaangevende leverancier van groene energie technologieën, gespecialiseerd in de IT-, automobiel-, en duurzame energie-industrie. BYD is niet alleen ’s werelds grootste fabrikant van oplaadbare batterijen, BYD heeft ook het grootste wereldwijde marktaandeel voor mobiele telefoonopladers en toetsenborden. BYD is sinds 2003 actief in de autobranche en heeft sindsdien jaarlijks een gezonde groei doorgemaakt.

Elektrificeren

In 2008 werd Warren Buffett aandeelhouder van BYD door 232 miljoen dollar in het bedrijf te investeren. Hij kreeg daarmee een belang in BYD van 9,89%. Tegenwoordig is BYD de snelst groeiende Chinese autofabrikant en is het bedrijf wereldwijd pionier op het gebied van voertuigen op duurzame energie, waaronder Dual Mode Elektrische Modellen en 100% elektrische modellen.

Op basis van zijn Fe batterij-technologie, heeft BYD een concept ontwikkeld dat Green City Solution heet. Het doel van het project is om stedelijke openbaar vervoer te elektrificeren door de overgang van benzine- en dieselbussen en taxi’s naar 100% elektrisch mogelijk te maken.

In maart 2012 hebben BYD en Daimler AG officieel het volledig nieuwe EV-merk Denza aangekondigd in China. Daarnaast richt BYD zich ook op Research & Development en productie van een breed scala van nieuwe energieproducten, met inbegrip energieopslag systeem, producten op zonne-energie en LED-verlichting.

Strategie

BYD’s midden tot lange termijn strategie is er op gericht om een breed scala aan elektrische voertuigen te kunnen aanbieden, variërend van bussen tot personenauto’s. Ter ondersteuning van de wereldwijde verkoop, heeft BYD kantoren in verschillende landen. Het Europese hoofdkantoor is sinds 1999 gevestigd in Rotterdam, met commerciële activiteiten sinds 2010. BYD heeft de intentie om alleen al in Nederland 20 miljoen te investeren in de komende drie jaar. Het merk zal werk bieden aan ongeveer 150 mensen. In 2010 werd BYD benoemd tot een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.