Connexxion, bus

Connexxion opnieuw in beroep tegen gunning busvervoer

Connexxion, bus

Connexxion heeft opnieuw beroep aangetekend tegen de gunning van de busconcessie in Rotterdam aan vervoerder RET. Dit keer tekende het vervoersbedrijf beroep aan bij het College van Beroep Bedrijfsleven.

Het bedrijf wil dat de gunning van Stadsregio Rotterdam aan RET ongedaan wordt gemaakt, zo meldt Rijnmond.nl. Connexxion tekende eerder al protest aan bij de Stadsregio Rotterdam. Die wees het bezwaar vorige maand af.

Busconcessie

Stadsregio Rotterdam gunde de busconcessie in maart van dit jaar aan RET. Dat betekent dat deze vervoerder het busvervoer tussen 2013 en 2020 mag verzorgen. 

Volgens Connexxion was er tijdens de procedure geen sprake van eerlijke concurrentie. Qbuzz had ook ingeschreven op deze busconcessie.

Kwaliteit

De RET moet het uitgebreide gebied gaan verzorgen voor 28 miljoen euro per jaar, nu is dat nog 45 miljoen euro. De stadsregio heeft bij de aanbesteding de eis gesteld dat de kwaliteit van het vervoer gelijk blijft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Connexxion opnieuw in beroep tegen gunning busvervoer”

Sander Rom|31.12.12|15:45

Was zijn het toch kinderachtige mensen zeg bij Connexxion. Ze kunnen gewoon niet tegen hun verlies dat de RET de aanbesteding gewonnen heeft. En in Utrecht heeft QBuzz drie keer de aanbesteding gewonnen. En iedere keer moest zonodig Connexxion bezwaar maken. Ik hoop dat RET het vervoer mag verzorgen in Rotterdam en Qbuzz in Utrecht. En niet de kinderachtige mensen van Connexxion

Ron Hartings|01.01.13|02:13

connexxion zou gewoon eens een keer moeten accepteren dat ze verliezen kunnen

Sander Rom|01.01.13|12:37

Ik ben daar volkomen mee eens Ron.

Gerard Klinge|02.01.13|12:31

Tsja, ook van mij mag de RET de concessie rijden. Maar ik kan me de beweegredenen van Connexxion wel bedenken: Nu betaald de regio voor de hele concessie 45 miljoen euro, de RET zegt dat ze het met 17 miljoen minder kan. Dat zou dan betekenen dat al die jaren de regio, EN DUS DE BELASTINGBETALER, miljoenen meer heeft betaald dan wat feitelijk nodig was.

Dus ja…. laten ze maar bewijzen dat ze het voor zo’n laag bedrag kunnen doen.

Haroen Oguray|05.01.13|06:24

Beste vrienden, afschaffen die uitbestedingen van busconcessies, het kost zowel de burger als de buschauffeur geld en irritatie. men is nu in de rees om steeds maar goedkoper en goedkoper inschrijven ten koste van wat? doen ze dit? de mogelijkheden zijn niet veel of op de kwaliteit of ze pakken de arme chauffeur aan. Het is triest :( :( :(

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.