Connexxion, bus

BRU wijst bezwaar Connexxion tegen gunning af

Bestuur Regio Utrecht (BRU) wijst de bezwaren af van vervoerbedrijf Connexxion rond de aanbesteding van het openbaar vervoer. Het bedrijf tekende bezwaar aan tegen de gunning van de openbaar-vervoerconcessie Tram en Bus Regio Utrecht aan vervoerder Qbuzz. Connexxion verzorgt nu nog het tram- en busvervoer in de regio Utrecht.

Een onafhankelijke bezwaarschriftencommissie heeft de betrokken partijen gehoord. Na onderzoek adviseerde de commissie BRU de bezwaren ongegrond te verklaren. Het dagelijks bestuur van de regio neemt dit advies over. Connexxion kan hier nog tegen in beroep gaan.

Bezwaar

BRU besloot in oktober 2012, na een openbare aanbesteding, dat vervoerder Qbuzz vanaf 8 december 2013 het openbaar vervoer in de stadsregio Utrecht mag verzorgen. Connexxion, die ook op de aanbesteding had ingeschreven, diende bezwaar in tegen dat besluit.

Bestuur Regio Utrecht stelde een externe bezwaarschriftencommissie in. De tijdelijke commissie bestaat uit  een OV-jurist, een milieudeskundige en een OV-specialist.

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “BRU wijst bezwaar Connexxion tegen gunning af”

Richard Troost|15.01.13|23:08

Connexxion maakt altijd bezwaar, maar ja ze verliezen ook weleens.

Sander Rom|17.01.13|17:28

Ik las net op de site van RTV Utrecht dat Connexxion opnieuw naar de rechter gaat. Ik vind het gewoon zielig en triest dat Connexxion opnieuw naar de rechter staat. Ze kunnen niet tegen hun verlies. Eerst ging Connexxion naar College Beroep voor het Bedrijfsleven. Die wees spoedverzoek af. En BRU wees de klacht van Connexxion ongegrond. Dus Connexxion kan wel naar de rechter gaan maar ik denk zelf dat ze daar ook verliezen. Zielige mensen werken bij Connexxion zeg BAH!!!!

Richard Troost|20.01.13|14:38

ja rechtzaken zijn ze goed in bij Connexxion ze kunnen beter bij de rechtbank gaan wonen.

Sander Rom|20.01.13|19:17

Ik denk dat Connexxion de rechtszaak gaat verliezen. Omdat BRU de bezwaar heeft afgewezen van Connexxion en College van beroep voor het bedrijfsleven heeft de spoedverzoek van Connexxion ook afgewezen. Ze kunnen bij College wel bezwaar maken, maar hun kijken ook naar bezwaarcomissie van BRU. En dat is een onafhankelijk commissie. En waarom moet Connexxion in April naar de rechtbank en niet eerder

Arjen Jaarsma|23.01.13|12:45

Ja, helemaal mee eens. De innovatie is bij Connexxion de laatste jaren helemaal weggeebt waardoor ze nauwelijks meer OV-aanbestedingen winnen. Het elke keer naar de rechter stappen is niets mee dan een achterhoedegevecht wat gebaat is te mislukken!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.