bus, Veolia Transport

Speciaal busabonnement voor 16- en 17-jarigen in Brabant

16- en 17-jarigen kunnen vanaf maandag 8 april met een speciaal abonnement op werkdagen voordelig reizen in de bussen van Arriva, Veolia Transport en Hermes die in Brabant rijden. Dit nieuwe reisproduct is op verzoek van Provinciale Staten ontwikkeld voor mbo-studenten die nog geen recht hebben op een OV-studentenkaart en dagelijks een flinke afstand reizen met de bus.

Het abonnement ‘Brabant Vrij 16- en 17-jarigen’ kost 40,85 euro per maand en is uitsluitend te gebruiken in combinatie met een Persoonlijke OV-chipkaart. Het is onder andere te koop via de webshop van Arriva, bij de Arriva Stores, de Servicepunten van Veolia Transport (Breda en Tilburg) en de Hermeswinkel (Eindhoven).

Motie

Statenlid Stijn Smeulders (PvdA) is er als initiatiefnemer van de motie die heeft geleid tot dit abonnement content mee dat Brabantse jongeren nu relatief goedkoop met de bus kunnen reizen. “Vooral voor minderjarige mbo’ers is de regeling van belang. Zij hebben in tegenstelling tot minderjarige studenten in het hoger onderwijs namelijk geen recht op een OV-studentenkaart. Met dit abonnement wordt het voor hen een stuk betaalbaarder om naar school te reizen.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Speciaal busabonnement voor 16- en 17-jarigen in Brabant | OVPro.nl
bus, Veolia Transport

Speciaal busabonnement voor 16- en 17-jarigen in Brabant

16- en 17-jarigen kunnen vanaf maandag 8 april met een speciaal abonnement op werkdagen voordelig reizen in de bussen van Arriva, Veolia Transport en Hermes die in Brabant rijden. Dit nieuwe reisproduct is op verzoek van Provinciale Staten ontwikkeld voor mbo-studenten die nog geen recht hebben op een OV-studentenkaart en dagelijks een flinke afstand reizen met de bus.

Het abonnement ‘Brabant Vrij 16- en 17-jarigen’ kost 40,85 euro per maand en is uitsluitend te gebruiken in combinatie met een Persoonlijke OV-chipkaart. Het is onder andere te koop via de webshop van Arriva, bij de Arriva Stores, de Servicepunten van Veolia Transport (Breda en Tilburg) en de Hermeswinkel (Eindhoven).

Motie

Statenlid Stijn Smeulders (PvdA) is er als initiatiefnemer van de motie die heeft geleid tot dit abonnement content mee dat Brabantse jongeren nu relatief goedkoop met de bus kunnen reizen. “Vooral voor minderjarige mbo’ers is de regeling van belang. Zij hebben in tegenstelling tot minderjarige studenten in het hoger onderwijs namelijk geen recht op een OV-studentenkaart. Met dit abonnement wordt het voor hen een stuk betaalbaarder om naar school te reizen.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.