Connexxion, bus

Rechter doet eind april uitspraak over OV-concessie Utrecht

De rechter verwacht eind april uitspraak te doen over de concessie voor het openbaar vervoer in de regio Utrecht. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft vrijdag de betrokken partijen gehoord. Connexxion stapte naar de rechter om de gunning van het openbaar vervoer in de Stadsregio Utrecht aan Qbuzz ongedaan te maken.

Bestuur Regio Utrecht (BRU) besloot in oktober 2012 na een openbare aanbesteding dat vervoerder Qbuzz vanaf 8 december 2013 het tram- en busvervoer in de stadsregio Utrecht mag verzorgen. De andere inschrijver, Connexxion, tekende daartegen bezwaar aan.

Kort geding

Connexxion diende meerdere keren een bezwaar in tegen de gunning. Omdat de bezwaren werden afgewezen, besloot Connexxion een kort geding aan te spannen.

BRU besloot in oktober 2012, na een openbare aanbesteding, dat vervoerder Qbuzz vanaf 8 december 2013 het stad- en streekvervoer in de stadsregio Utrecht mag verzorgen. Connexxion verzorgt op dit moment nog het tram- en busvervoer in de regio.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.