Connexxion, bus

6 miljoen voor betere doorstroming busverkeer Noord-Holland

Connexxion, bus

De provincie Noord-Holland stelt zes miljoen euro beschikbaar voor een betere doorstroming van het busverkeer in Noord-Holland. Gemeenten kunnen dit geld inzetten om knelpunten voor de bussen aan te pakken.

Op de knelpuntenlijst van de provincie staan diverse kruispunten zoals de Zwaagmergouw in Hoorn, kruispunten op de Schipholweg in Haarlem en de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar.

Bereikbaarheid goed voor economie

Gedeputeerde Verkeer en Vervoer Elisabeth Post: “Juist in deze tijden is een goede bereikbaarheid een belangrijke economische factor. Het verbeteren van de infrastructuur zien we als een kerntaak van de provincie. Met deze impuls geven we daar een duidelijke invulling aan.”

Gedeputeerde Staten hebben op 16 april 2013 de Uitvoeringsregeling subsidie quick win doorstromingsmaatregelen bus Noord-Holland 2013 vastgesteld. Gemeenten kunnen 100 procent subsidie aanvragen voor de knelpunten die hierin zijn opgenomen. De provincie stelt daar in totaal zes miljoen voor beschikbaar.

Maatregelen

De maatregelen om knelpunten voor de bussen op te lossen maken onderdeel uit van het Uitvoeringsprogramma Visie OV 2020 van de provincie Noord-Holland. Dit programma richt zicht erop om op plekken waar de vraag naar mobiliteit groot is de mogelijkheden voor openbaar vervoer maximaal benutten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.