BYD, elektrische bus, Schiermonnikoog

BYD wint eerste aanbesteding voor volledig elektrische bussen

BYD heeft de eerste aanbesteding voor volledig elektrische, full-size bussen in Nederland gewonnen. Vervoerder Arriva gaat met de zes elektrische bussen op het Friese eiland Schiermonnikoog rijden. De provincie Friesland koos voor BYD na een Europese aanbesteding. Volgens Johannes Kramer, gedeputeerde van de provincie Friesland, is het voor het eerst in Europa dat een aanbesteding voor volledig elektrische bussen is vergeven en wordt uitgerold.

De eBus van BYD is een enkeldeks, bus die volledig is aangedreven door ijzerfosfaat batterijen. Met een lengte van 12 meter hebben deze bussen dezelfde afmetingen als de bussen die zij vervangen met een conventionele aandrijving. De milieuvriendelijke bussen zijn vorige week aangekomen op Schiermonnikoog.

BYD

BYD is de snelst groeiende Chinese autofabrikant ter wereld en is wereldwijd pionier op het gebied van voertuigen met elektrische aandrijflijnen, zoals Dual Mode elektrische modellen en 100 procent elektrische voertuigen.

Gedeputeerde van de provincie Friesland Johannes Kramer: “Dit is voor het eerst in Europa dat een tender voor volledig elektrische bussen is vergeven en nu wordt uitgerold. Friesland loopt daarin voorop. Dit is goed voor de mensen die in het nationale park Schiermonnikoog wonen en het is goed voor de toeristen die daar zo genieten.”

Onderhoudscontract

Isbrand Ho, directeur van BYD Europe BV: “We zijn blij deze eerste aanbesteding te hebben gewonnen. We mogen onze revolutionaire voertuigen leveren en kunnen zo bijdragen aan het milieuvriendelijke beleid van de provincie. Friesland is de eerste in Europa die elektrische bussen gaat inzetten voor passagiersvervoer. We verwachten meer orders nu verschillende testprogramma’s op diverse locaties succesvol zijn afgerond.”

BYD heeft niet alleen de bussen geleverd, maar heeft ook een onderhoudscontract voor 15 jaar afgesloten om zo de mobiliteit te garanderen. Voor het onderhoud zet BYD lokaal geworven monteurs in.

Batterij

Het ijzer-fosfaat of ‘Fe batterij’ die wordt gebruikt voor BYD’s eBus, is niet milieubelastend. De in de batterij gebruikte materialen kunnen worden gerecycled of gemakkelijk worden verwijderd.

Bestellingen voor de BYD eBus zijn er inmiddels uit China, Nederland, Finland, Denemarken, Uruguay, Canada en de Verenigde Staten. In totaal hebben de 200 elektrische bussen in de Chinese stad Shenzhen al meer dan 15 miljoen kilometer afgelegd.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BYD wint eerste aanbesteding voor volledig elektrische bussen | OVPro.nl
BYD, elektrische bus, Schiermonnikoog

BYD wint eerste aanbesteding voor volledig elektrische bussen

BYD heeft de eerste aanbesteding voor volledig elektrische, full-size bussen in Nederland gewonnen. Vervoerder Arriva gaat met de zes elektrische bussen op het Friese eiland Schiermonnikoog rijden. De provincie Friesland koos voor BYD na een Europese aanbesteding. Volgens Johannes Kramer, gedeputeerde van de provincie Friesland, is het voor het eerst in Europa dat een aanbesteding voor volledig elektrische bussen is vergeven en wordt uitgerold.

De eBus van BYD is een enkeldeks, bus die volledig is aangedreven door ijzerfosfaat batterijen. Met een lengte van 12 meter hebben deze bussen dezelfde afmetingen als de bussen die zij vervangen met een conventionele aandrijving. De milieuvriendelijke bussen zijn vorige week aangekomen op Schiermonnikoog.

BYD

BYD is de snelst groeiende Chinese autofabrikant ter wereld en is wereldwijd pionier op het gebied van voertuigen met elektrische aandrijflijnen, zoals Dual Mode elektrische modellen en 100 procent elektrische voertuigen.

Gedeputeerde van de provincie Friesland Johannes Kramer: “Dit is voor het eerst in Europa dat een tender voor volledig elektrische bussen is vergeven en nu wordt uitgerold. Friesland loopt daarin voorop. Dit is goed voor de mensen die in het nationale park Schiermonnikoog wonen en het is goed voor de toeristen die daar zo genieten.”

Onderhoudscontract

Isbrand Ho, directeur van BYD Europe BV: “We zijn blij deze eerste aanbesteding te hebben gewonnen. We mogen onze revolutionaire voertuigen leveren en kunnen zo bijdragen aan het milieuvriendelijke beleid van de provincie. Friesland is de eerste in Europa die elektrische bussen gaat inzetten voor passagiersvervoer. We verwachten meer orders nu verschillende testprogramma’s op diverse locaties succesvol zijn afgerond.”

BYD heeft niet alleen de bussen geleverd, maar heeft ook een onderhoudscontract voor 15 jaar afgesloten om zo de mobiliteit te garanderen. Voor het onderhoud zet BYD lokaal geworven monteurs in.

Batterij

Het ijzer-fosfaat of ‘Fe batterij’ die wordt gebruikt voor BYD’s eBus, is niet milieubelastend. De in de batterij gebruikte materialen kunnen worden gerecycled of gemakkelijk worden verwijderd.

Bestellingen voor de BYD eBus zijn er inmiddels uit China, Nederland, Finland, Denemarken, Uruguay, Canada en de Verenigde Staten. In totaal hebben de 200 elektrische bussen in de Chinese stad Shenzhen al meer dan 15 miljoen kilometer afgelegd.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.