Veolia, bus, Tilburg

Beelden van overvallers Tilburgse buschauffeurs op tv

Veolia, bus, Tilburg

De politie is op zoek naar verdachten van een overval en een poging tot overval op buschauffeurs in Tilburg. Opsporingsprogramma Bureau Brabant heeft maandagavond beelden van een van de overvallers getoond. Ook liet het programma beelden van mannen die een deel van de buit van de overval aanboden zien.

Een buschauffeur werd op zondagavond 27 januari op gewelddadige wijze overvallen. De man stond stil met zijn bus met een raam open toen er opeens drie getinte mannen opdoken. Een van de daders richtte een vuurwapen op de buschauffeur en dwong hem zijn geldlade af te geven.

Bewakingscamera’s

Een vrouwelijke buschauffeur was een paar dagen daarvoor, op 22 januari, ook het slachtoffer van een poging tot overval. De vrouw reed over de Lage Witsiebaan in Tilburg en stopte om een passagier te laten uitstappen. Dezelfde passagier trok ineens een vuurwapen en bedreigde de buschauffeur daarmee. Een collega-chauffeur die op dat moment in de bus zat, kon de dader de bus uit werken. De dader is er daarna zonder buit vandoor gegaan.

Dankzij bewakingscamera’s is de overvaller op beeld vastgelegd. Er zijn ook beelden van de mannen, die een deel van de buit van de eerste overval aanboden. De aflevering van Bureau Brabant is terug te kijken op de website van Omroep Brabant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

2 reacties op “Beelden van overvallers Tilburgse buschauffeurs op tv”

Ron Sluijter-borms|14.05.13|13:27

Misschien , toch zo snel mogelijk van geld in het openbaar vervoer af en alleen pinnen en chippen?

Ron Sluijter-borms|14.05.13|13:29

misschien toch maar zo snel mogelijk pinnen , chippen credit card en geen baar geld meer in het openbaar vervoer, wie weet waar ter wereld dit ook al gebeurd en geeft die tip door aan de vervoerders!?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.