Samenwerking, Liandon, Proov

Proov en Liandon ontwikkelen laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer

Proov en Liandon gaan samenwerken bij de ontwikkeling van draadloze laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer. Daarvoor ondertekenden de organisaties op donderdag 16 mei een samenwerkingsovereenkomst van 10 jaar. Proov en Liandon zijn beiden onderdeel van het netwerkbedrijf Alliander.

Proov biedt een draadloos oplaadconcept genaamd ‘Unplugged Emobility’ voor elektrische stadsbussen, touringcars, trucks en kleinere voertuigen. Liandon kan het effect van elektrische voertuigen op haar elektriciteitsnetten testen.

Samenwerking

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is volgens de bedrijven een belangrijke mijlpaal bereikt om de technologische ontwikkeling van producten en diensten voor het opladen van elektrisch vervoer te realiseren.

Roland van der Pouw van Liandon: “Wij zijn erg enthousiast over onze samenwerking. Door inzicht te krijgen in de ontwikkelingen rondom elektrisch rijden kan Liandon bepalen waar en hoe haar netten slimmer of zwaarder moeten worden.”

Landelijk netwerk
Alliander wil een belangrijke rol innemen in een landelijk netwerk voor elektrisch vervoer en besteedt veel tijd aan de (internationale) innovaties op dit gebied. Proov en Liandon hebben zich ten doel gesteld gezamenlijk de rol van elektrisch vervoer in Nederland te laten groeien. De organisaties gaan samen een concept ontwikkelen dat gebruikt kan worden voor diverse projecten.

Het is voor het eerst dat er een samenwerking is tussen twee Nederlandse partijen op het gebied van elektrisch vervoer. 

Een belangrijk element in het succes van de elektrische openbaar vervoer is een goed toegankelijk, betrouwbaar en veilig laadnetwerk. Liandon is voor Proov een belangrijke partner aangezien het veel kennis en expertise meebrengt op het gebied van het elektriciteitsnet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Proov en Liandon ontwikkelen laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer”

Wouter van der Laak|22.05.13|12:55

Goed dat twee bedrijven die bij Alliander horen gaan samenwerken. Betekent dit dan ook dat Alliander een positie wil als leverancier van elektrische bussen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Proov en Liandon ontwikkelen laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer | OVPro.nl
Samenwerking, Liandon, Proov

Proov en Liandon ontwikkelen laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer

Proov en Liandon gaan samenwerken bij de ontwikkeling van draadloze laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer. Daarvoor ondertekenden de organisaties op donderdag 16 mei een samenwerkingsovereenkomst van 10 jaar. Proov en Liandon zijn beiden onderdeel van het netwerkbedrijf Alliander.

Proov biedt een draadloos oplaadconcept genaamd ‘Unplugged Emobility’ voor elektrische stadsbussen, touringcars, trucks en kleinere voertuigen. Liandon kan het effect van elektrische voertuigen op haar elektriciteitsnetten testen.

Samenwerking

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is volgens de bedrijven een belangrijke mijlpaal bereikt om de technologische ontwikkeling van producten en diensten voor het opladen van elektrisch vervoer te realiseren.

Roland van der Pouw van Liandon: “Wij zijn erg enthousiast over onze samenwerking. Door inzicht te krijgen in de ontwikkelingen rondom elektrisch rijden kan Liandon bepalen waar en hoe haar netten slimmer of zwaarder moeten worden.”

Landelijk netwerk
Alliander wil een belangrijke rol innemen in een landelijk netwerk voor elektrisch vervoer en besteedt veel tijd aan de (internationale) innovaties op dit gebied. Proov en Liandon hebben zich ten doel gesteld gezamenlijk de rol van elektrisch vervoer in Nederland te laten groeien. De organisaties gaan samen een concept ontwikkelen dat gebruikt kan worden voor diverse projecten.

Het is voor het eerst dat er een samenwerking is tussen twee Nederlandse partijen op het gebied van elektrisch vervoer. 

Een belangrijk element in het succes van de elektrische openbaar vervoer is een goed toegankelijk, betrouwbaar en veilig laadnetwerk. Liandon is voor Proov een belangrijke partner aangezien het veel kennis en expertise meebrengt op het gebied van het elektriciteitsnet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Proov en Liandon ontwikkelen laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer”

Wouter van der Laak|22.05.13|12:55

Goed dat twee bedrijven die bij Alliander horen gaan samenwerken. Betekent dit dan ook dat Alliander een positie wil als leverancier van elektrische bussen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.