Bus, Connexxion

Gedwongen opname na mishandeling Connexxion-chauffeur

De rechtbank in Almelo heeft dinsdag een 21-jarige man uit Apeldoorn veroordeeld tot opname in een psychiatrisch ziekenhuis voor poging tot doodslag op een buschauffeur van Connexxion. Omdat de man in een psychose verkeerde, krijgt hij geen straf maar een gedwongen behandeling. Hij moet een schadevergoeding van 4.000 euro aan de buschauffeur en 14.000 euro aan Connexxion betalen. Connexxion vindt het een gepaste straf.

De man sloeg en schopte op 23 januari in Almelo in op de buschauffeur terwijl die reed. Hij was die avond de enige passagier. De Apeldoorner trok een stanleymes en schampte daarmee over de buik van de buschauffeur. De buschauffeur had inmiddels al met noodoproep de politie ingeschakeld.

Impact

Woordvoerder Hendri Beltman van Connexxion: ” Een andere chauffeur van Connexxion die met een bus uit de tegengestelde richting kwam, probeerde de man te ontzetten. Dat lukte uiteindelijk pas toen ambulancemedewerkers die ter plaatse kwamen de man hebben plat gespoten.”

Volgens Connexxion heeft het incident een enorme impact gehad op de buschauffeur, maar gaat het mede door slachtofferhulp weer wat beter hem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.