Bus, Connexxion

PvdA op pad met buschauffeurs voor veilig OV

PvdA-Kamerleden Duco Hoogland en Ahmed Marcouch gaan deze zomer op pad met buschauffeurs en treinconducteurs die regelmatig te maken hebben met agressie in het OV. Dat doen zij omdat ze werk willen maken van een veiliger openbaar vervoer. Ook vragen zij reizigers naar hun ervaringen en suggesties. De Kamerleden komen na de zomer met een plan van aanpak waarin ze hun bevindingen presenteren.

Uit onderzoek blijkt volgens de PvdA dat 40 procent van de reizigers zich wel eens onveilig voelt in het openbaar vervoer. Duco Hoogland: “De reiziger moet veilig kunnen reizen. In de trein of in de bus moet je je vrij kunnen bewegen en je beschermd en gesteund voelen in vervelende situaties. Reizigers hebben last van overlast, zakkenrollers of geweld. Wij willen weten waar reizigers zich het meest aan storen.”

Agressie

Ahmed Marcouch: “Agressie is altijd onacceptabel. Als je aan personeel in publieke dienst komt, dan kom je aan ons allemaal. Het is dagelijkse realiteit dat personeel in het openbaar vervoer te maken heeft met geweld. Conducteurs en buschauffeurs hebben een zware en belangrijke taak en verdienen onze steun.”

Reizigers kunnen hun ervaringen delen op een speciale pagina. De Kamerleden zijn de komende weken ook op stations en in het streekvervoer te vinden om in gesprek te gaan over de veiligheid in het Nederlandse openbaar vervoer.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.