Qbuzz vervoersbedrijf, bus

PvdA Utrecht: veiligheid chauffeurs opnemen in OV-concessie

De PvdA in Utrecht heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over de veiligheid van buschauffeurs van de OV-concessie die in december start. De partij zegt signalen te hebben gekregen dat er enkele belangrijke, bestaande regelingen over de veiligheid van de buschauffeurs niet zijn opgenomen in het nieuwe bestek voor het vervoer in de stadsregio Utrecht.

Volgens de partij zijn er over de directe lijn van buschauffeurs met de meldkamer van de politie, het cameratoezicht op Utrecht Centraal, het bedrijfsopvangteam en enkele ARBO-voorwaarden geen regels opgenomen in het nieuwe bestek. De PvdA vreest daarom dat de huidige afspraken vanaf december komen te vervallen omdat hier geen geld voor is gereserveerd.

Veiligheid chauffeurs

De partij wil dat het college daarom aanvullende afspraken maakt met de nieuwe vervoerder. PvdA-raadslid Marleen Haage: “In Utrecht hebben we nu goede afspraken over veiligheid voor de chauffeurs en reizigers van de bus. Bij de komst van een nieuwe aanbieder moet de gemeente er met Qbuzz voor zorgen dat de veiligheid geborgd blijft.”

“In onze ogen is het voor de veiligheid essentieel dat chauffeurs een directe lijn met de meldkamer van de politie hebben. Het GSM-netwerk, waar zij gebruik van moeten gaan maken vanaf december om de politie te bereiken, is gevoelig voor storingen en werkt, door overbelasting, vaak niet bij evenementen. We kunnen de chauffeurs dan niet in de kou laten staan”, aldus Haage.

OV-concessie

Qbuzz gaat 8 december 2013 het tram- en busvervoer in de stadsregio Utrecht verzorgen. Connexxion verzorgt op dit moment nog het tram- en busvervoer in de regio.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.