GVU, bus

Verbijstering na dodelijk ongeval buschauffeur GVU

GVU, bus

Bij de chauffeurs en werknemers van busbedrijf GVU heerst verbijstering na het ongeluk op station Maarssen waarbij afgelopen zondag een buschauffeur omkwam. Dat zegt GVU-directeur Harry Wijers. De 60-jarige chauffeur van het bedrijf overleed zondagavond nadat hij per ongeluk werd aangereden door een bus die die werd bestuurd door een collega.Het slachtoffer wilde een geintje uithalen met een collega. Hij liep over het plein voor het station naar een 44-jarige collega toe, die met zijn bus bij een halte stond. Hij gooide water naar hem. Zijn collega deed het raam dicht zodat hij niet nat zou worden. Daarna liep de 60-jarige man voor de bus door naar de rechterkant van het voertuig, zo meldt RTV Utrecht.

Ongeluk

De 44-jarige chauffeur zag intussen dat het tijd was om te vertrekken. Hij trok op en stuurde naar rechts en op hetzelfde moment kwam zijn collega onder de bus. De man overleed ter plaatse.

Impact

Wijers: “Iedereen herinnert zich door dit voorval de ene keer dat ze zelf bijna een zwaar ongeluk hadden of hebben meegemaakt. Ze hebben zelf een gevoel bij de impact die het heeft gehad voor die chauffeurs. Daarnaast heerst er verbijstering en probeert men te begrijpen wat er is gebeurd.”

De chauffeur was 28 jaar bij GVU in dienst en lid van de ondernemingraad geweest. “Hij heeft een grote rol gehad binnen het GVU. Daarnaast is hij bekend als een chauffeur die anderen juist waarschuwde voor gevaar op de weg of als een situatie net iets anders was”, aldus de directeur.

Onderzoek

Het openbaar ministerie doet nader onderzoek naar het voorval. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.