nachtbus, GVB

Reizigers nachtbus GVB kunnen betalen met OV-chipkaart

nachtbus, GVB

Reizigers die met de nachtbussen van GVB reizen, kunnen voortaan het kaartje afrekenen met de OV-chipkaart. Voorheen konden ze alleen contant een kaartje voor 4,50 euro kopen bij de buschauffeur. Daarvoor hadden ze een bepaalde hoeveelheid contant geld op zak nodig. Met name voor uitgaanspubliek is dat lastig om uit te kienen aan het eind van de stapavond.

Reizigers kunnenn nu het tarief van het kaartje gewoon van hun saldo op de OV-chipkaart afboeken. Daarvoor moeten zij éénmalig het nachtbusproduct downloaden op hun OV-chipkaart. Dat kan bij de bekende gele ov-chipkaartautomaten die zijn te vinden bij supermarkten, boekhandels en tabakszaken.

Opladen

Het laden van het nachtbusproduct op de kaart is volgens GVB een eenvoudige handeling die niets kost. Het product kan zowel op een anonieme als een persoonlijke OV-chipkaart worden geladen. Nachtelijke reizigers moeten wel zorgen voor voldoende saldo. Het blijft nog altijd mogelijk om een kaartje bij de chauffeur te kopen.

Na een incheck met het nachtbuskaartje, kunnen reizigers 90 minuten reizen. Ook als ze op een andere GVB-nachtbus overstappen. Wel moeten ze bij elke bus in- en uitchecken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Reizigers nachtbus GVB kunnen betalen met OV-chipkaart”

Roel Bartlema|26.08.13|11:53

Het laden van het ‘nachtbusproduct’ is typisch weer zo’n voorbeeld van zinloze rompslomp die de OV-chipkaart ons heeft opgeleverd. In Rotterdam is de OV-chipkaart zonder meer te gebruiken in de nachtbussen. Per rit wordt ongeacht de afstand 4,50 afgeboekt en dat is 50 cent minder dan een los kaartje bij de chauffeur kost.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.