Citaro, bus, RET (bron: (foto Rick Keus)

RET toont verstoringen op beeldschermen in bus

RET toont sinds deze maand actuele verstoringen in het vervoersnetwerk van de stadsvervoerder op beeldschermen in de bus. Daarbij krijgen reizigers ook reisadvies.

Directeur Pedro Peters van RET: “We hebben al veel verbeteringen bereikt met onze real-time informatie via diverse kanalen zoals Twitter en onze website. Ik ben blij dat wij met deze nieuwe service op onze schermen busreizigers direct en real-time informeren en de mogelijkheid geven om nog tijdens de busrit een alternatieve route te kiezen. We verwachten dat reizigers daardoor minder last hebben van vertraging bij een verstoring.”

Reisinformatie

De informatie wordt bij een verstoring direct op de schermen in de bussen van RET geplaatst. Sinds de start van de nieuwe busconcessie afgelopen december zijn alle RET bussen voorzien van extra schermen. Op deze schermen was eerder al de vertrek- en aankomsttijden van de bus en infotainment te zien.

De RET maakte eerder deze maand bekend de komende jaren veel te gaan investeren in verbeteringen van de reisinformatie. De informatie over verstoringen zal naar verwachting volgend jaar ook in de tram en metro te zien zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.