Wethouder Jeannette Baljeu, scholenkaart RET

RET komt met speciale OV-chipkaart voor basisscholen

Wethouder Jeannette Baljeu, scholenkaart RET

De RET heeft een speciale OV-chipkaart geïntroduceerd om reizen met het openbaar vervoer voor basisscholieren en hun begeleiders makkelijker te maken. Op de nieuwe Scholenkaart is geen reistegoed nodig, maar worden reizen achteraf aan de school gefactureerd. De Scholenkaart is geldig in alle bussen, trams en metro’s van de RET en in de treinen van NS en is direct gebruiksklaar. Wethouder Jeannette Baljeu van Verkeer en Vervoer, overhandigde maandag de eerste Scholenkaart aan de directeur van basisschool de Singel in Schiedam.

De Scholenkaart is een nieuw product van de RET en maakt gebruik van dezelfde techniek als de NS-Business Card om op rekening te kunnen reizen. Scholen hoeven daarmee het saldo op de kaarten niet meer ‘voor te financieren’ wat eerder voor veel scholen en oudercommissies een probleem was. Scholen betalen het kortingstarief van 34 procent dat geldt voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Scholen ontvangen achteraf een gespecificeerde rekening.

Proef

Twee basisscholen namen voor de zomervakantie deel aan een proef met de Scholenkaart. De resultaten van deze test waren zo positief dat werd besloten de Scholenkaart in de regio Rotterdam te introduceren voor alle basisscholen en BSO instellingen.

Wethouder Baljeu: “In 2009 voerden wij als eerste regio de OV-chipkaart in. De techniek achter deze kaart maakt de invoering van producten op maat, zoals de Scholenkaart, mogelijk. Dat is precies een van de redenen waarom we destijds voor de invoering van de kaart hebben gekozen.”

Uitkomst voor scholen

Directeur Werneke, van basisschool de Singel in Schiedam: “Een uitkomst voor scholen. Geen gedoe meer met vooraf saldo laden en de aanschaf van papieren groepskaarten met een geldigheidsdatum. We ontvangen nu achteraf een overzichtelijke factuur met daarop precies de reizen die wij gemaakt hebben. Dat is makkelijk en gebruiksvriendelijk voor zowel de scholieren als de school” Basisschool de Singel was een van de scholen waar de kaart werd getest.

De 330 basisscholen uit de regio Rotterdam kunnen de Scholenkaart gratis bestellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.