reiziger, bus, bushalte, mobiele telefoon

PvdA wil standaardkortingsproducten in OV

Vervoersbedrijven in Nederland dienen reizigers standaardkortingsproducten aan te bieden. PvdA-Kamerlid Duco Hoogland gaat daar dinsdag op aandringen in een overleg met staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu in de Tweede Kamer.

Vervoersbedrijven hebben op dit moment ieder nog hun eigen kortingsproducten. Het komt daardoor voor dat reizigers voor één reis meerdere kortingsproducten moeten aanschaffen. Volgens Hoogland zijn zij daardoor meer tijd kwijt aan kortingsproducten en het vergelijken van abonnementen dan aan de reis zelf.

Kortingsproduct

Reizigers die met de bus naar het station gaan, daarna de trein pakken en vervolgens weer met de bus verder reizen krijgen te maken met drie verschillende vervoerders die ieder hun eigen kortingsproduct gebruiken.

Ook verschillen de daluren, waarin met korting mag worden gereisd, per vervoersbedrijf. Voor veel reizigers is het vaak niet te begrijpen waarom hun kortingskaart in de ene bus wel, en in de andere niet geldig is, zo meldt de Telegraaf.

Afspraken

Hoogland wil dat de vervoerders met elkaar en met de reizigersorganisaties afspraken maken over standaardkortingsproducten die bij alle vervoerders geldig zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.