Arnhem krijgt Europese subsidie voor elektrisch rijden

Breng, trolleybus, Arnhem

Arnhem, Stockholm en Frankfurt doen mee met het Europese Electric Vehicles For Alternative Transport Systems (E-FACTS) project om het rijden met elektrische voertuigen en emissieloze bussen in de stad te stimuleren. De gemeente Arnhem ontvangt voor haar deelname aan dit project een subsidie van ongeveer 200.000 euro.

In dit Europese project brengt Arnhem haar eigen projecten in, die al gestart zijn of die binnenkort gaan starten. Zo wordt er in de stad gewerkt de uitrol van een laadinfrastructuur van 100 tot 300 punten, waaronder 50 in Arnhem. Ook wordt er verder gewerkt aan de trolleybus op basis van de OV-visie en worden er waterstof-elektrische bussen ontwikkeld. Arnhem wil met deze projecten het leefklimaat in de stad verbeteren en op termijn onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.

Project

Wethouder Margreet van Gastel van Milieu: “Deelname aan dit project is een mooie gelegenheid om onze duurzame ambities en resultaten ook buiten Arnhem bekendheid te geven. Energie Made in Arnhem gaat daarmee letterlijk de grens over.”

De gemeente Arnhem werkt in deze projecten nauw samen met de Stadsregio Arnhem en met de provincie Gelderland in het kader van haar energietransitieprogramma. Binnen het E-FACTS-project zal Arnhem de trekker zijn van het uitrollen van de laadinfrastructuur en alles wat daarmee samenhangt, zoals strategie, innovatieve aanbestedingen, interoperabiliteit (dat betekent dat men met een pasje van een provider bij alle palen in Nederland terecht kan) en gebruik van lokaal opgewekte groene stroom.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke is algemeen hoofdredacteur van van ProMedia Group.

1 reactie op “Arnhem krijgt Europese subsidie voor elektrisch rijden”

Eward Voss|08.10.13|08:23

Goed gedaan.