Bus Connexxion

Jonge kandidaat-buschauffeurs maken testrit bij Connexxion

Bus Connexxion

Jongeren die graag buschauffeur willen worden bij Connexxion kunnen dinsdagochtend op Schiphol een testrit maken in een oefenbus. De vervoerder zoekt in samenwerking met uitzendorganisatie Randstad buschauffeurs in de leeftijd van 21 tot ongeveer 27 jaar. Zo’n twintig chauffeurs kunnen direct aan de slag bij Connexxion. Zij gaan met name in het gebied rond Amsterdam, Schiphol en Amstelveen rijden.

In het streekvervoer is een groot aantal ervaren, oudere chauffeurs werkzaam. De toestroom van jongeren is relatief klein, terwijl het chauffeursvak allerlei (carrière)mogelijkheden en een goede salariëring biedt. Connexxion wil met het aantrekken van jonge werklozen meer banen scheppen voor deze groep. De werkloosheid onder jongeren bedraagt op dit moment zo’n zeventien procent.

Samenwerking

Connexxion is daarom met Randstad gaan samenwerken. Deze uitzendorganisatie is op 28 augustus met een offensief begonnen om in vijf weken tijd tienduizenden jongeren aan een baan te helpen. Onderdeel van de actie is dat Randstad met een bus met ongeveer 25 kandidaten naar Connexxion rijdt voor korte sollicitatiegesprekken.

De campagne van Randstad heeft inmiddels voor meer dan achtduizend jongeren werk opgeleverd. De Randstadbus komt op dinsdagochtend 8 oktober om 9.30 uur naar de Connexxion-vestiging aan de Cateringweg 12 op Schiphol-Oost. Daar gaan de kandidaat-buschauffeurs ook meteen een testrit maken in de oefenbus.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.