Testrit bus, Randstad, Connexxion, jongeren

Connexxion wil ‘buschauffeurs voor het leven’ trekken

Testrit bus, Randstad, Connexxion, jongeren

VIDEO – 24 jongeren hebben dinsdag een testrit gemaakt in een oefenbus en zijn op sollicitatiegesprek bij Connexxion op Schiphol geweest. Het gaat om een gezamenlijke actie van Connexxion en Randstad om jonge buschauffeurs te trekken. Aldert Fens, manager operations bij Connexxion: “Wij hopen jongeren te trekken zodat ze uiteindelijk buschauffeur voor het leven worden.”

Fens: “Onze buschauffeurs hebben een hoge gemiddelde leeftijd en de komende jaren is er daardoor een forse uitstroom. Vandaar dat we deze actie zijn gestart.” De nieuwe buschauffeurs gaan in het gebied rond Haarlem, Schiphol en Uithoorn rijden.

Bekijk hier de videoreportage:

Opleiding

“De jongeren volgen een chauffeursopleiding via Randstad en gaan daarna bij Connexxion aan de slag. Als ze de opleiding met goed gevolg doorlopen en goed functioneren, dan kunnen ze na een periode van maximaal 18 maanden bij ons in dienst komen. Wij zoeken mensen voor minstens 32 uur die flexibel ingezet kunnen worden. Hier op Schiphol rijden buschauffeurs bijvoorbeeld zowel overdag als ‘s nachts”, legt Fens uit.

“Het werkpakket is zeer afwisselend. Onze chauffeurs rijden op rustige streeklijntjes bij Haarlemmermeer, naar het centraal station van Amsterdam en ook met een bus richting Schiphol vol met toeristen en bemanningsleden”, aldus de manager.

Stressbestendig

Het is daarom volgens Fens nodig dat de kandidaten servicegericht en stressbestendig zijn. “Ze rijden met een grote bus door het centrum van Amsterdam onder tijdsdruk. Dat vergt nogal wat van een chauffeur.” Voordat de kandidaten aan de opleiding bij Randstad beginnen, worden ze psychologisch getest om te bepalen of ze geschikt zijn voor het vak.

Er zijn dinsdag 24 kandidaten op de oproep van Randstad en Connexxion afgekomen. Fens: “Op dit moment kunnen we er direct 20 plaatsen.” Randstad blijft ook de komende tijd buschauffeurs werven om de uitstroom door de vergrijzing in de sector blijvend op te kunnen vangen.

Campagne

Uitzendbureau Randstad is op 28 augustus met een campagne gestart om tienduizend jongeren aan een baan te helpen. De gezamenlijke actie met Connexxion maakte daar onderdeel van uit. Ingrid Poorthuis, productmanager bij Randstad: “We hebben inmiddels al achtduizend jongeren aan een baan geholpen, maar we gaan door totdat we de tienduizend hebben bereikt.”

Marieke van Gompel

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Connexxion wil ‘buschauffeurs voor het leven’ trekken”

Paul Lamote|20.10.13|16:23

En Connexxion biedt ook een gegarandeerde baan voor het leven?
En werknemer die slim is spreidt zijn opties.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.