Belgische De Lijn koopt acht elektrische en waterstofbussen

De Belgische vervoersorganisatie De Lijn heeft vijf waterstofbussen en drie elektrische bussen gekocht. Ook staat een aanbesteding van 123 hybride bussen gepland voor later dit jaar. Dat maakte Hilde Crevits, Vlaams minister van Mobiliteit, bekend tijdens de vakbeurs voor personenvervoerders Busworld in het Belgische Kortrijk.

De levering van de acht duurzame bussen staat gepland voor januari volgend jaar. De waterstofbussen gaan rijden in de regio Antwerpen. De elektrische voertuigen zullen rijden in een andere Vlaamse stad, namelijk Brugge. In februari van dit jaar maakte de Vlaamse regering al bekend dat het 386 nieuwe bussen zou aankopen.

Hybride

De minister hoopt in de laatste maanden van dit jaar de aanbesteding voor de 123 hybride bussen af te ronden, schrijft het Belgische medium Knack. Daarmee zou het aantal hybride bussen van De Lijn op ruim 200 komen. Naast bovengenoemde projecten zijn er bij de zuiderburen ook plannen voor een proef, waarbij belbussen gaan rijden op biogas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Belgische De Lijn koopt acht elektrische en waterstofbussen | OVPro.nl

Belgische De Lijn koopt acht elektrische en waterstofbussen

De Belgische vervoersorganisatie De Lijn heeft vijf waterstofbussen en drie elektrische bussen gekocht. Ook staat een aanbesteding van 123 hybride bussen gepland voor later dit jaar. Dat maakte Hilde Crevits, Vlaams minister van Mobiliteit, bekend tijdens de vakbeurs voor personenvervoerders Busworld in het Belgische Kortrijk.

De levering van de acht duurzame bussen staat gepland voor januari volgend jaar. De waterstofbussen gaan rijden in de regio Antwerpen. De elektrische voertuigen zullen rijden in een andere Vlaamse stad, namelijk Brugge. In februari van dit jaar maakte de Vlaamse regering al bekend dat het 386 nieuwe bussen zou aankopen.

Hybride

De minister hoopt in de laatste maanden van dit jaar de aanbesteding voor de 123 hybride bussen af te ronden, schrijft het Belgische medium Knack. Daarmee zou het aantal hybride bussen van De Lijn op ruim 200 komen. Naast bovengenoemde projecten zijn er bij de zuiderburen ook plannen voor een proef, waarbij belbussen gaan rijden op biogas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.