Breng, service stewards

Internationale prijs voor Breng Cleanteams en service stewards

Breng, service stewards

De Breng service stewards en cleanteams van vervoerder Hermes in de regio Arnhem-Nijmegen hebben de ‘Trophées de l’innovation et du développement durable’ in de wacht gesleept. Deze internationale prijs wordt jaarlijks door Caisse des dépôts toegekend aan een project dat een grote bijdrage levert aan duurzame en sociale samenhang. Caisse des dépots is aandeelhouder van vervoerbedrijven wereldwijd. Jaarlijks dingen inzendingen van over de hele wereld mee naar deze prijs.

De stewards en cleanteams van Breng bestaan uit cliënten veelal met een verstandelijke beperking, van Pluryn, Driestroom en Zidiris. Zij voeren diverse servicetaken uit, zoals het reinigen van bussen, het geven van reisinformatie, het helpen van mensen met een rolstoel, kinderwagen of rollator en het uitdelen van folders.

Winnaar

“Wat jullie hier doen in de regio Arnhem Nijmegen is een voorbeeld voor de rest van de wereld”, aldus CEO Hubert Guyot van Connexxion die persoonlijk de prijs overhandigde aan de medewerkers. 

Met veel gejuich werd de prijs in ontvangst genomen. Directeur Juul van Hout van Hermes: “Het is een belangrijke erkenning. Wij bieden ze een kans zich persoonlijk te ontwikkelen en ze laten meteen zien dat ze een belangrijke bijdrage leveren.”

“Dat wij als winnaar uit de bus komen uit 127 projecten wereldwijd, dat zegt toch wel iets”, zegt de trotse service steward Dorothé de Jong van Breng. Naast een trofee kregen alle prijswinnaars ook een dagje uit naar Hellendoorn.

Internationale prijs

Kees Luesink van de stadsregio trakteerde alle aanwezigen op nog een verrassing: vijf futuristische elektrische Breng-fietsen. Met dit geschenk van de stadsregio kunnen de Breng service stewards straks nog sneller ter plaatse zijn om servicetaken uit te voeren (zoals bijvoorbeeld het helpen van rolstoelgebruikers).

Volgens Luesink is de samenwerking tussen Connexxion en de zorginstellingen zeer waardevol. “Deze internationale prijs is het bewijs dat we het goede voorbeeld geven in onze regio. In de stadsregio kan iedereen zijn steentje bijdragen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.