R-net, bus

Investering van 10 miljoen euro voor R-net in Zuid-Holland

R-net, bus

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland hebben tien miljoen euro uitgetrokken om de haltes en stations aan te passen naar de huisstijl en kwaliteitseisen van R-net. “R-net komt steeds dichterbij. Volgend jaar al kunnen reizigers met de eerste Zuid-Hollandse R-net bus tussen Leiden en Zoetermeer rijden”, aldus gedeputeerde Ingrid de Bondt. De Provinciale Statencommissie Verkeer en Milieu bespreekt woensdag het voorstel van Gedeputeerde Staten.

R-net wordt in Zuid-Holland geleidelijk ingevoerd op negen verbindingen. Eerst wordt de infrastructuur op orde gebracht. Dat houdt onder meer in de aanleg van busbanen, het verbeteren van de doorstroming en het aanpassen van rotondes. Ook worden de haltes en de toegankelijkheid voor voetgangers en fietsers aangepast. Tenslotte worden de voertuigen gerestyled en de dienstregeling aangepast.

Verbindingen

Het gaat om de busverbindingen Leiden – Zoetermeer, Alphen aan den Rijn – Schiphol, Rotterdam Zuidplein – Oude Tonge, Noordwijk – Schiphol en Leiden – Katwijk – Noordwijk. En om de treinverbindingen Dordrecht – Geldermalsen en Alphen aan den Rijn – Gouda. Na 2020 volgen nog de busverbindingen Leiden – Leiderdorp en Gouda – Schoonhoven.

De Bondt: “Als je instapt in een bus van R-net weet je dat je een comfortabele reis hebt met een betrouwbare dienstregeling. We sluiten hiermee aan op het kwalitatief hoogwaardige netwerk dat nu al elders in de Randstad rijdt. Dit is hét keurmerk voor het OV van de toekomst.”

Hoge kwaliteitseisen

R-net stelt hoge kwaliteitseisen aan openbaar vervoer. Naast een hoge frequentie, betrouwbaarheid en stipte dienstregeling, zijn actuele reisinformatie en goede aansluitingen vereist. Om deze kwaliteit te bieden zijn infrastructurele aanpassingen nodig. Wegbeheerders, provincie of gemeente, gaan deze maatregelen uitvoeren en gaan hierover tijdig in gesprek met omwonenden en reizigers.

Op 20 november 2013 bespreekt de Provinciale Statencommissie Verkeer en Milieu het voorstel van Gedeputeerde Staten.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Investering van 10 miljoen euro voor R-net in Zuid-Holland”

wsm|21.11.13|19:05

Op de aanstaande R-net lijn 365 zijn de bussen in de ochtendspits vaak afgeladen vol. Dit is wat Arriva kennelijk verstaat onder Hoogwaardig Openbaar Vervoer (want is een Q-liner met bijbehorende hoofdprijstarief).
Gaat R-net hier dan ook voor daadwerkelijke concrete verbeteringen zorgen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Investering van 10 miljoen euro voor R-net in Zuid-Holland | OVPro.nl
R-net, bus

Investering van 10 miljoen euro voor R-net in Zuid-Holland

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland hebben tien miljoen euro uitgetrokken om de haltes en stations aan te passen naar de huisstijl en kwaliteitseisen van R-net. “R-net komt steeds dichterbij. Volgend jaar al kunnen reizigers met de eerste Zuid-Hollandse R-net bus tussen Leiden en Zoetermeer rijden”, aldus gedeputeerde Ingrid de Bondt. De Provinciale Statencommissie Verkeer en Milieu bespreekt woensdag het voorstel van Gedeputeerde Staten.

R-net wordt in Zuid-Holland geleidelijk ingevoerd op negen verbindingen. Eerst wordt de infrastructuur op orde gebracht. Dat houdt onder meer in de aanleg van busbanen, het verbeteren van de doorstroming en het aanpassen van rotondes. Ook worden de haltes en de toegankelijkheid voor voetgangers en fietsers aangepast. Tenslotte worden de voertuigen gerestyled en de dienstregeling aangepast.

Verbindingen

Het gaat om de busverbindingen Leiden – Zoetermeer, Alphen aan den Rijn – Schiphol, Rotterdam Zuidplein – Oude Tonge, Noordwijk – Schiphol en Leiden – Katwijk – Noordwijk. En om de treinverbindingen Dordrecht – Geldermalsen en Alphen aan den Rijn – Gouda. Na 2020 volgen nog de busverbindingen Leiden – Leiderdorp en Gouda – Schoonhoven.

De Bondt: “Als je instapt in een bus van R-net weet je dat je een comfortabele reis hebt met een betrouwbare dienstregeling. We sluiten hiermee aan op het kwalitatief hoogwaardige netwerk dat nu al elders in de Randstad rijdt. Dit is hét keurmerk voor het OV van de toekomst.”

Hoge kwaliteitseisen

R-net stelt hoge kwaliteitseisen aan openbaar vervoer. Naast een hoge frequentie, betrouwbaarheid en stipte dienstregeling, zijn actuele reisinformatie en goede aansluitingen vereist. Om deze kwaliteit te bieden zijn infrastructurele aanpassingen nodig. Wegbeheerders, provincie of gemeente, gaan deze maatregelen uitvoeren en gaan hierover tijdig in gesprek met omwonenden en reizigers.

Op 20 november 2013 bespreekt de Provinciale Statencommissie Verkeer en Milieu het voorstel van Gedeputeerde Staten.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Investering van 10 miljoen euro voor R-net in Zuid-Holland”

wsm|21.11.13|19:05

Op de aanstaande R-net lijn 365 zijn de bussen in de ochtendspits vaak afgeladen vol. Dit is wat Arriva kennelijk verstaat onder Hoogwaardig Openbaar Vervoer (want is een Q-liner met bijbehorende hoofdprijstarief).
Gaat R-net hier dan ook voor daadwerkelijke concrete verbeteringen zorgen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.