bushalte, Groningen

Miljoenentekort dreigt voor busvervoer Groningen en Drenthe

Het openbaar busvervoer in Groningen en Drenthe stevent af op een miljoenentekort. Volgend jaar kunnen de provincies de financiële klappen nog opvangen, maar in 2015 is de rek eruit. Dat zegt gedeputeerde Mark Boumans (VVD) van de provincie Groningen.

Het OV-bureau loopt straks naar schatting jaarlijks vijf miljoen euro mis door het afschaffen van de OV-studentenkaart. Boumans geeft een soort winstwaarschuwing af met de vooraankondiging dat de provincies extra moeten bijdragen of lijnen en ritten moeten schrappen. Boumans: “Ik weet hoe gevoelig het openbaar vervoer in Provinciale Staten ligt. Daarom vertel ik wat er op ons af komt.”

Exploitatie

Volgens Boumans dient er flink te worden geïnvesteerd in wegen, parkeer- en stationsvoorzieningen. “Dan is het vervolgens wel heel erg zuur als je de exploitatie van het openbaar vervoer niet sluitend krijgt.”

“De kwaliteit van de busvoorzieningen verbetert maar daar heb je natuurlijk niets aan als we de tarieven fors moeten verhogen. Dan gaan minder mensen gebruik maken van het openbaar vervoer”, zo vervolgt Boumans in Dagblad van het Noorden. De gedeputeerde stelt dat vanwege de slechte jaren die het openbaar vervoer in 2011 en 2012 heeft gedraaid, dat de reserves van de provincie beperkt zijn.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Miljoenentekort dreigt voor busvervoer Groningen en Drenthe”

Leon Sluiter|22.12.13|18:33

Ik zeg: Weg met het OV Bureau Groningen Drenthe. Het is natuurlijk absurd dat er 30 a 35 mensen die op dat OV Bureau werken over één concessie gaan. Scheelt direct al een paar miljoen Euro per jaar. Maar daar denken ze niet aan. Als de portemonnee van de hoge heren maar gevuld word.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.