OV-studentenkaart blijft een jaar langer behouden

De OV-studentenkaart blijft een jaar langer behouden. Dat heeft minister Bussemaker van Onderwijs woensdag bekendgemaakt. Dat is goed nieuws voor de vervoerders, die met een versobering van de OV-kaart voor fikse terugloop in reizigers en inkomsten vreesden.

De huidige afspraak met de vervoerders heeft een opzegtermijn van twee jaar. Omdat opzeggen alleen per kalenderjaar kan, blijft de OV-studentenkaart er zeker tot 2017.

Abonnement op maat

Tweede Kamerleden van VVD, D66 en SGP pleitten vorige week tijdens het Pulchri-debat in Den Haag nog voor een versoberd abonnement op maat op basis van reisgedrag en behoefte van de student. Deze plannen zijn nu dus met een jaar uitgesteld.

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is tevreden met dit nieuws van uitstel, maar roept op tot afstel van alle plannen. Voorzitter Jorien Janssen: “Studenten zitten nu nog steeds in onzekerheid. Wij willen dat minister Bussemaker de plannen helemaal van tafel veegt.”

Uitstel

Naast de herziening van de OV-studentkaart is de afschaffing van de studiefinanciering voor de masterfase en de invoering van het experiment collegegelddifferentiatie voor honours tracks ook met een jaar uitgesteld.

Actie, Landelijke Studenten Vakbond, voor behoud OV-studentenkaart
De LSVb protesteerde vorige week nog bij de Tweede Kamer tegen de afschaffing van de OV-studentenkaart.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OV-studentenkaart blijft een jaar langer behouden | OVPro.nl

OV-studentenkaart blijft een jaar langer behouden

De OV-studentenkaart blijft een jaar langer behouden. Dat heeft minister Bussemaker van Onderwijs woensdag bekendgemaakt. Dat is goed nieuws voor de vervoerders, die met een versobering van de OV-kaart voor fikse terugloop in reizigers en inkomsten vreesden.

De huidige afspraak met de vervoerders heeft een opzegtermijn van twee jaar. Omdat opzeggen alleen per kalenderjaar kan, blijft de OV-studentenkaart er zeker tot 2017.

Abonnement op maat

Tweede Kamerleden van VVD, D66 en SGP pleitten vorige week tijdens het Pulchri-debat in Den Haag nog voor een versoberd abonnement op maat op basis van reisgedrag en behoefte van de student. Deze plannen zijn nu dus met een jaar uitgesteld.

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is tevreden met dit nieuws van uitstel, maar roept op tot afstel van alle plannen. Voorzitter Jorien Janssen: “Studenten zitten nu nog steeds in onzekerheid. Wij willen dat minister Bussemaker de plannen helemaal van tafel veegt.”

Uitstel

Naast de herziening van de OV-studentkaart is de afschaffing van de studiefinanciering voor de masterfase en de invoering van het experiment collegegelddifferentiatie voor honours tracks ook met een jaar uitgesteld.

Actie, Landelijke Studenten Vakbond, voor behoud OV-studentenkaart
De LSVb protesteerde vorige week nog bij de Tweede Kamer tegen de afschaffing van de OV-studentenkaart.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.