Waterbus, veerdienst

Meer reizigers voor Waterbus en Aqualiner in 2013

Het aantal reizigers van de snelle veerdiensten Waterbus en Aqualiner is in 2013 toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. De Waterbus groeide in 2013 met 0,8 procent naar ongeveer 1.421.000 reizigers. Aqualiner groeide afgelopen jaar met 6,1 procent naar ongeveer 128.000 reizigers. Waterbus en Aqualiner varen dagelijks tussen Rotterdam, Dordrecht en de Drechtsteden en scoren hoop op het gebied van reizigerstevredenheid. Samen vervoerden de veerdiensten bijna 1,55 miljoen reizigers in 2013.

Waterbus dankt de reizigerstoename onder meer aan de groei van het aantal vaste gebruikers, zoals forenzen en scholieren. Ook de mooie zomer zorgde voor veel recreatie en toerisme. Volgens Waterbus hebben de Waterbus Dagkaart en bijbehorende arrangementen hier in belangrijke mate aan bijgedragen.

Reizigerstoename

Opvallend is dat ook zonder ‘Dordrecht in Stoom’ mee te rekenen, het aantal reizigers van Waterbus is gegroeid.” Tijdens dit tweejaarlijkse evenement maken duizenden extra reizigers gebruik van de veerdiensten.

Het aantal reizigers van de Aqualiner veerdienst tussen Rotterdam centrum, Katendrecht en Heijplaat-RDM groeide voor het vijfde jaar op rij. Onder meer door een toename van het aantal studenten en medewerkers op de RDM Campus, het gestegen aantal bezoekers naar de Onderzeebootloods expositie en een goede samenwerking met onder andere het SS Rotterdam op Katendrecht.

Hoge score OV-Barometer

Directeur Gerbrand Schutten is bijzonder trots op het resultaat: “We hebben met alle medewerkers, partners en opdrachtgevers keihard gewerkt om het personenvervoer over water weer een stapje verder te brengen. Afgelopen jaar hebben we met nieuwe schepen, nieuwe producten en campagnes geprobeerd om de omliggende bestemmingen van onze haltes nog beter te promoten en zo goed mogelijk bereikbaar te maken.”

“Daarbij gaat ons systeem verder dan alleen het vervoer zelf, want onze reizigers geven ook geld uit op de bestemming van hun keuze. In die zin draagt een groei van ons netwerk direct bij aan de regionale economie. Dat we als kers op de taart zijn uitgeroepen tot het beste openbaar vervoer van Nederland in 2012 door de landelijke OV-Barometer met een 8,3 is een compliment voor iedereen die daaraan heeft bijgedragen”, aldus Schutten.

Ontwikkelingen

Voor Waterbus en Aqualiner is het geen vraag of in 2014 geen verdere ontwikkelingen zullen plaatsvinden. Schutten: “Wat mij betreft zijn we pas begonnen. Door het verplaatsen van bestaande en het realiseren van nieuwe haltes, nieuwe arrangementen en betere reisinformatie zullen we ons best blijven doen om onze reizigers altijd welkom aan boord te laten zijn.”

Aqualiner is de snelle veerdienst in Rotterdam tussen Erasmusbrug, Katendrecht, St. Jobshaven en Heijplaat-RDM. Met snelle schepen wordt dagelijks gevaren en de fiets mag gratis mee. Waterbus is het grootste openbaar vervoer netwerk over water in Nederland. De snelle schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis in de Drechtsteden en naar Rotterdam. De OV-chipkaart is geldig aan boord van Waterbus, er zijn ook losse (dag)kaarten verkrijgbaar. De fiets mag ook hier gratis mee.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer reizigers voor Waterbus en Aqualiner in 2013 | OVPro.nl
Waterbus, veerdienst

Meer reizigers voor Waterbus en Aqualiner in 2013

Het aantal reizigers van de snelle veerdiensten Waterbus en Aqualiner is in 2013 toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. De Waterbus groeide in 2013 met 0,8 procent naar ongeveer 1.421.000 reizigers. Aqualiner groeide afgelopen jaar met 6,1 procent naar ongeveer 128.000 reizigers. Waterbus en Aqualiner varen dagelijks tussen Rotterdam, Dordrecht en de Drechtsteden en scoren hoop op het gebied van reizigerstevredenheid. Samen vervoerden de veerdiensten bijna 1,55 miljoen reizigers in 2013.

Waterbus dankt de reizigerstoename onder meer aan de groei van het aantal vaste gebruikers, zoals forenzen en scholieren. Ook de mooie zomer zorgde voor veel recreatie en toerisme. Volgens Waterbus hebben de Waterbus Dagkaart en bijbehorende arrangementen hier in belangrijke mate aan bijgedragen.

Reizigerstoename

Opvallend is dat ook zonder ‘Dordrecht in Stoom’ mee te rekenen, het aantal reizigers van Waterbus is gegroeid.” Tijdens dit tweejaarlijkse evenement maken duizenden extra reizigers gebruik van de veerdiensten.

Het aantal reizigers van de Aqualiner veerdienst tussen Rotterdam centrum, Katendrecht en Heijplaat-RDM groeide voor het vijfde jaar op rij. Onder meer door een toename van het aantal studenten en medewerkers op de RDM Campus, het gestegen aantal bezoekers naar de Onderzeebootloods expositie en een goede samenwerking met onder andere het SS Rotterdam op Katendrecht.

Hoge score OV-Barometer

Directeur Gerbrand Schutten is bijzonder trots op het resultaat: “We hebben met alle medewerkers, partners en opdrachtgevers keihard gewerkt om het personenvervoer over water weer een stapje verder te brengen. Afgelopen jaar hebben we met nieuwe schepen, nieuwe producten en campagnes geprobeerd om de omliggende bestemmingen van onze haltes nog beter te promoten en zo goed mogelijk bereikbaar te maken.”

“Daarbij gaat ons systeem verder dan alleen het vervoer zelf, want onze reizigers geven ook geld uit op de bestemming van hun keuze. In die zin draagt een groei van ons netwerk direct bij aan de regionale economie. Dat we als kers op de taart zijn uitgeroepen tot het beste openbaar vervoer van Nederland in 2012 door de landelijke OV-Barometer met een 8,3 is een compliment voor iedereen die daaraan heeft bijgedragen”, aldus Schutten.

Ontwikkelingen

Voor Waterbus en Aqualiner is het geen vraag of in 2014 geen verdere ontwikkelingen zullen plaatsvinden. Schutten: “Wat mij betreft zijn we pas begonnen. Door het verplaatsen van bestaande en het realiseren van nieuwe haltes, nieuwe arrangementen en betere reisinformatie zullen we ons best blijven doen om onze reizigers altijd welkom aan boord te laten zijn.”

Aqualiner is de snelle veerdienst in Rotterdam tussen Erasmusbrug, Katendrecht, St. Jobshaven en Heijplaat-RDM. Met snelle schepen wordt dagelijks gevaren en de fiets mag gratis mee. Waterbus is het grootste openbaar vervoer netwerk over water in Nederland. De snelle schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis in de Drechtsteden en naar Rotterdam. De OV-chipkaart is geldig aan boord van Waterbus, er zijn ook losse (dag)kaarten verkrijgbaar. De fiets mag ook hier gratis mee.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.