Bus, Connexxion, WiFi

Connexxion-bussen in Noord-Holland voorzien van WiFi

Alle 263 bussen van Connexxion die in Noord-Holland rijden, zijn voorzien van gratis internet. Gedeputeerde Elisabeth Post van Noord-Holland stelde donderdag het draadloos internet officieel in gebruik. Zij deed dat door met haar tablet verbinding te maken met het internetmodem in een van de bussen.

Niet alleen in de bussen van R-net kan nu worden geïnternet, maar in alle groene streekbussen van Connexxion die in opdracht van de provincie rijden. Al deze bussen zijn voorzien van een sticker met het WiFi-logo.

Onderzoeken

Connexxion zoekt samen met de Provincie Noord-Holland steeds naar mogelijkheden om het reizen met de bus aantrekkelijker en aangenamer te maken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat reizigers gebruik willen maken van gratis internet. Daarom stelt Connexxion WiFi beschikbaar in alle bussen in de gebieden Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Gooi en Vechtstreek. De reizigers van buslijn 320 (R-net) konden al enige tijd gebruik maken van gratis internet.

Het WiFi is in eerste instantie bedoeld voor gebruik in de bus. Maar doordat het signaal een bereik heeft van zo’n vijftien meter, kunnen passagiers er ook tijdens het wachten buiten de bus gebruik van maken.

WiFi in het OV

Regiodirecteur Marc Rozendal van Connexxion: “Connexxion was in 2006 de eerste die WiFi installeerde in het openbaar vervoer. Dat was op de Valleilijn, onze treinverbinding tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Het is tegenwoordig min of meer een vanzelfsprekendheid aan het worden dat je in het openbaar vervoer kunt internetten. De een wil werken, de ander nog even zijn huiswerk nakijken en weer een ander wil het laatste nieuws bijhouden. Connexxion is dan ook heel blij, dat we samen met de provincie dit project konden realiseren. We gaan er vanuit, dat over enkele jaren alle bussen van Connexxion, door heel Nederland, zijn uitgerust met gratis wifi.”

In de loop van dit jaar gaan Connexxion en de provincie een aantal maatregelen nemen om reizigers sneller en beter op de hoogte te brengen van eventuele vertragingen. Zo zal de reisinformatie op de schermen in de bussen in de gebieden Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond worden uitgebreid. Dat betekent bijvoorbeeld dat routewijzigingen als gevolg van wegwerkzaamheden worden aangegeven, evenals aansluitingen op de treinen.

Nieuwe reizigers trekken

Gedeputeerde Post: “Als opdrachtgever van het openbaar vervoer proberen we ons aanbod aan OV zo in te zetten dat het tegemoet komt aan de behoeften van zoveel mogelijk reizigers. Door gratis WiFi in de bussen aan te bieden, vervullen we de wens van veel reizigers en hopen wij hun reis aangenamer te maken. Daarnaast hopen we dat WiFi in de bus een reden is voor nieuwe reizigers om het openbaar vervoer eens te gebruiken.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Connexxion-bussen in Noord-Holland voorzien van WiFi | OVPro.nl
Bus, Connexxion, WiFi

Connexxion-bussen in Noord-Holland voorzien van WiFi

Alle 263 bussen van Connexxion die in Noord-Holland rijden, zijn voorzien van gratis internet. Gedeputeerde Elisabeth Post van Noord-Holland stelde donderdag het draadloos internet officieel in gebruik. Zij deed dat door met haar tablet verbinding te maken met het internetmodem in een van de bussen.

Niet alleen in de bussen van R-net kan nu worden geïnternet, maar in alle groene streekbussen van Connexxion die in opdracht van de provincie rijden. Al deze bussen zijn voorzien van een sticker met het WiFi-logo.

Onderzoeken

Connexxion zoekt samen met de Provincie Noord-Holland steeds naar mogelijkheden om het reizen met de bus aantrekkelijker en aangenamer te maken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat reizigers gebruik willen maken van gratis internet. Daarom stelt Connexxion WiFi beschikbaar in alle bussen in de gebieden Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Gooi en Vechtstreek. De reizigers van buslijn 320 (R-net) konden al enige tijd gebruik maken van gratis internet.

Het WiFi is in eerste instantie bedoeld voor gebruik in de bus. Maar doordat het signaal een bereik heeft van zo’n vijftien meter, kunnen passagiers er ook tijdens het wachten buiten de bus gebruik van maken.

WiFi in het OV

Regiodirecteur Marc Rozendal van Connexxion: “Connexxion was in 2006 de eerste die WiFi installeerde in het openbaar vervoer. Dat was op de Valleilijn, onze treinverbinding tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Het is tegenwoordig min of meer een vanzelfsprekendheid aan het worden dat je in het openbaar vervoer kunt internetten. De een wil werken, de ander nog even zijn huiswerk nakijken en weer een ander wil het laatste nieuws bijhouden. Connexxion is dan ook heel blij, dat we samen met de provincie dit project konden realiseren. We gaan er vanuit, dat over enkele jaren alle bussen van Connexxion, door heel Nederland, zijn uitgerust met gratis wifi.”

In de loop van dit jaar gaan Connexxion en de provincie een aantal maatregelen nemen om reizigers sneller en beter op de hoogte te brengen van eventuele vertragingen. Zo zal de reisinformatie op de schermen in de bussen in de gebieden Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond worden uitgebreid. Dat betekent bijvoorbeeld dat routewijzigingen als gevolg van wegwerkzaamheden worden aangegeven, evenals aansluitingen op de treinen.

Nieuwe reizigers trekken

Gedeputeerde Post: “Als opdrachtgever van het openbaar vervoer proberen we ons aanbod aan OV zo in te zetten dat het tegemoet komt aan de behoeften van zoveel mogelijk reizigers. Door gratis WiFi in de bussen aan te bieden, vervullen we de wens van veel reizigers en hopen wij hun reis aangenamer te maken. Daarnaast hopen we dat WiFi in de bus een reden is voor nieuwe reizigers om het openbaar vervoer eens te gebruiken.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.