Connexxion opent winkel op busstation in Amstelveen

Wethouder Jan-Willem Groot van Amstelveen, Breaxx-vestiging busstation Amstelveen

Connexxion heeft vrijdag de winkel Breaxx geopend op het busstation in Amstelveen. Eerder opende Connexxion in Enschede en Alkmaar al een dergelijke vestiging. Breaxx is een nieuw concept voor busreizigers waarbij ze naast informatie over het openbaar vervoer ook frisdrank en allerlei koude en warme snacks kunnen kopen. Breaxx beschikt daarnaast over gratis wifi en een oplaadpunt voor de OV-chipkaart. De vestiging vervangt het informatiebusje dat tot dusver op het plein stond.

Vanuit de zogenaamde ‘convenience store’ heeft iedereen een goed zicht op de aankomende en vertrekkende bussen. En op een scherm staan de actuele vertrektijden.

Opening

Wethouder Jan-Willem Groot (Vervoer) van de gemeente Amstelveen opende de nieuwe Breaxx-vestiging vrijdag officieel door een rood lint door te knippen. Volgens Groot is Breaxx een aanwinst voor het gebied Amstelland Meerlanden en Amstelveen in het bijzonder. Hij vertelde dat hij trots is dat Amstelveen de eerste plaats in deze regio is, waar een OV-informatiepunt wordt gecombineerd met gemak en comfort voor de reizigers.

De Breaxx-vestiging in Amstelveen is de derde in Nederland volgens dit concept. Connexxion opende in Enschede en Almaar ook al een soortgelijke vestiging.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Connexxion opent winkel op busstation in Amstelveen”

Heimen Stoffels|03.02.14|13:47

En natuurlijk weer zo’n groots uitgevoerde opening… Ik vind het een leuk idee van Connexxion maar zo’n grote opening voor zoiets als dit? Het is een leuk winkeltje, geen nieuwe bibliotheek.