Arriva, bus

Bezwaar Arriva tegen gunning busvervoer West-Brabant

Busvervoerder Arriva heeft bij de provincie Noord-Brabant bezwaar gemaakt tegen de gunning van het busvervoer in West-Brabant aan Veolia. Dat heeft de provincie dinsdag bevestigd.

Woordvoerder Catelijne Thomassen van de provincie Noord-Brabant: “Wij hebben binnen de geldende bezwaartermijn een proforma-bezwaar ontvangen van Arriva tegen de gunning van de West-Brabantse concessie. Wij zijn op dit moment het bezwaar aan het bestuderen.” De reden voor het bezwaar is niet bekend. Arriva wil niet inhoudelijk reageren.

Bezwaar

De provincie Noord-Brabant maakte in december vorig jaar bekend de concessie West-Brabant aan Veolia te gunnen. Arriva haalde het concessiegebied Oost-Brabant binnen.

De nieuwe concessie gaat op 14 december 2014 in. De concessie van Veolia loopt door tot december 2022. Arriva verzorgt het busvervoer tot december 2024 in Oost-Brabant inclusief de regio Midden-Brabant, met uitzondering van het SRE-gebied.

Elektrisch busvervoer

Bij de gunning van de concessie werd bekend dat in Breda vanaf 2015 alle stadsbussen elektrisch gaan rijden. Daarmee is Breda de eerste stad in Europa. Veolia deed begin 2013 al enkel praktische tests met verschillende typen bussen. De vervoerder rijdt sinds 2013 stadsdiensten in Breda met twee hybride bussen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.