Veerdienst EVT

Concurrentiestrijd tussen TSM Doeksen en EVT beslecht

Veerdienst EVT

De veerverbinding van en naar Terschelling en Vlieland komt in één hand. Daarmee is de jarenlange concurrentiestrijd tussen TSM Doeksen en Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) beslecht. TSM Doeksen neemt de schepen en veerdienst over van EVT. EVT stopt met varen.

Met de overname komt een einde aan de concurrentiestrijd tussen de twee rederijen die tussen Harlingen en de eilanden varen. De veerverbinding is nu voor de komende 15 jaar veilig gesteld. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu laten weten. Volgens het ministerie krijgen eilandbewoners meer te zeggen over het vervoersplan bij TSM Doeksen, zoals veranderingen in dienstregeling en de dienstverlening aan passagiers.

Schikking

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu bracht de partijen om de tafel: “Ik ben blij dat TSM Doeksen en EVT het belang van de eilandbewoners voorop hebben gesteld. Met deze schikking is een einde gekomen aan alle onzekerheid. De grote winnaar hier is de eilandbewoner. Die kan nu rekenen op een veilige, betrouwbare en continue veerverbinding tussen het vaste land en de eilanden.”

Met de overname van EVT door TSM Doeksen krijgt TSM Doeksen een Raad van Advies. In deze raad krijgen eilandbewoners en belanghebbenden invloed op het jaarlijkse Vervoerplan. Hierin staan onder meer als plannen voor veranderingen in de dienstregeling, de tarieven en de dienstverlening aan passagiers.

Afspraken

De afspraken tussen TSM Doeksen en EVT zijn gekoppeld aan het schikkingsarrangement tussen de Staat en EVT. EVT krijgt van de Nederlandse overheid een vergoeding van negen miljoen. In ruil daarvoor trekt EVT alle juridische procedures in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.