Centraal Station, Utrecht, reizigers

NS komt met beperkte versie reizen op rekening voor consumenten

Centraal Station, Utrecht, reizigers

Treinreizigers die gebruikmaken van het nieuwe abonnement Traject Vrij, kunnen sinds woensdag op treintrajecten buiten hun vaste traject reizen op rekening. Deze reiziger krijgen aan het einde van de maand een digitale factuur en de kosten worden maandelijks automatisch geïncasseerd. NS bood reizen op rekening tot nu toe alleen maar aan aan zakelijke reizigers via de NS-Business Card.

Door op rekening te reizen hoeft de klant voor zijn treinreis geen losse kaartjes meer te kopen of saldo te laden. De klant reist met Traject Vrij door heel Nederland, geldig bij alle treinvervoerders, door in- en uit te checken. In de daluren wordt tevens automatisch de korting van 40 procent (voor reizen buiten het traject) verrekend. Voor het reizen met tram, metro en bus dient de reiziger nog wel saldo op de kaart te laden.

Reizen op rekening

De OV-sector is op dit moment bezig met reizen op rekening mogelijk te maken voor alle reizigers, maar dat kan nog wel twee jaar duren. De Tweede Kamer wil wel dat reizen op rekening versneld beschikbaar wordt gesteld aan blinden en slechtzienden. Daarvoor werd eerder een motie van Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie aangenomen.

Lees ook:

Tweede Kamer wil reizen op rekening voor blinden en slechtzienden versneld invoeren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

2 reacties op “NS komt met beperkte versie reizen op rekening voor consumenten”

Richard te Brinke|02.05.14|11:03

Het zal inderdaad allemaal wel makkelijker zijn.
Maar waarom op rekening rijden.
Gewoon gelijk betalen als je wilt reizen.
Er zal toch een groep zijn waar het geld moeilijk te incasseren valt.
Dus zadel je die weer op met procedures etc.
Zo maak je het probleem voor die mensen alleen maar erger.
Allemaal leuk dat achteraf betalen. Maar niet heus!

Auke Huisman|07.05.14|02:08

Deze versie van RoR (Reizen op Rekening) is een zeer smalle variant van het ‘echte’ RoR zoals met een NS-Business Card.

Buiten je traject kun je alleen in de trein van NS ‘Reizen op Rekening’, dus zonder eerst saldo te laden. Echter als je met de bus, tram, metro of trein van een andere vervoerder wilt dan is saldo laden en betalen uit je saldo op de OV-Chipkaart nog steeds nodig. Twee onafhankelijke methoden naast elkaar op 1 kaart. Nog steeds niet het gemak dat je als reiziger wilt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.