Centraal Station, Utrecht

Utrecht organiseert Europees mobiliteitscongres in 2015

Utrecht gaat in 2015 het Europese mobiliteitscongres ECOMM organiseren. Het Europees platform voor mobiliteitsmanagement maakte tijdens het jaarcongres in Florence bekend voor Utrecht te hebben gekozen. Het platform bestaat uit de ministeries die verantwoordelijk zijn voor mobiliteitsmanagement in hun land. Jaarlijks ontmoeten ongeveer vierhonderd mobiliteitsdeskundigen elkaar op het ECOMM-congres.

Het congres met als thema ‘Moving People. Users as the key to behaviour change’ wordt van 20 tot en met 22 mei 2015 gehouden. Deelnemers wisselen tijdens het evenement kennis en ervaringen uit over hoe mensen vervoerkeuzes maken en hoe reizigersgedrag te veranderen is.

Reizigers

Utrecht is volgens Bestuur Regio Utrecht (BRU) gekozen vanwege de reizigers- en bewonersgerichte aanpak van de betrokken overheden en vanwege de samenwerking met het bedrijfsleven. In de regio Midden-Nederland zijn dagelijks meer dan een miljoen reizigers onderweg. De overheden investeren in wegen, fietsvoorzieningen, openbaar vervoer en trein. Daarbij is veel aandacht voor de keuzes die reizigers daarin maken.

Voorbeelden zijn het stimuleren van elektrisch vervoer, thuiswerken, spitsmijden, goedkope OV-kaarten voor werknemers en fietsplannen.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Utrecht organiseert Europees mobiliteitscongres in 2015 | OVPro.nl
Centraal Station, Utrecht

Utrecht organiseert Europees mobiliteitscongres in 2015

Utrecht gaat in 2015 het Europese mobiliteitscongres ECOMM organiseren. Het Europees platform voor mobiliteitsmanagement maakte tijdens het jaarcongres in Florence bekend voor Utrecht te hebben gekozen. Het platform bestaat uit de ministeries die verantwoordelijk zijn voor mobiliteitsmanagement in hun land. Jaarlijks ontmoeten ongeveer vierhonderd mobiliteitsdeskundigen elkaar op het ECOMM-congres.

Het congres met als thema ‘Moving People. Users as the key to behaviour change’ wordt van 20 tot en met 22 mei 2015 gehouden. Deelnemers wisselen tijdens het evenement kennis en ervaringen uit over hoe mensen vervoerkeuzes maken en hoe reizigersgedrag te veranderen is.

Reizigers

Utrecht is volgens Bestuur Regio Utrecht (BRU) gekozen vanwege de reizigers- en bewonersgerichte aanpak van de betrokken overheden en vanwege de samenwerking met het bedrijfsleven. In de regio Midden-Nederland zijn dagelijks meer dan een miljoen reizigers onderweg. De overheden investeren in wegen, fietsvoorzieningen, openbaar vervoer en trein. Daarbij is veel aandacht voor de keuzes die reizigers daarin maken.

Voorbeelden zijn het stimuleren van elektrisch vervoer, thuiswerken, spitsmijden, goedkope OV-kaarten voor werknemers en fietsplannen.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.