Aardig Onderweg Awards 2014, RET

Winnaars RET Aardig Onderweg Awards 2014 bekend

Aardig Onderweg Awards 2014, RET

De RET heeft vrijdagavond de Aardig Onderweg Award aan vier mensen die iets bijzonders doen voor de stadsregio Rotterdam. De vervoerder deed dat tijdens een feestelijke theateravond in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Met de award en een geldbedrag van 10.000 euro worden de winnaars gestimuleerd om hun doel te bereiken.Jacqueline won met het initiatief Kindergebarenkoor. Jacqueline wil door in gebarentaal met dove en horende kinderen te zingen hun werelden wat dichterbij elkaar brengen, waardoor er makkelijker vriendschappen ontstaan. 

Big Jay viel in de prijzen met zijn initiatief Helderheid, waarmee hij rappers opleidt tot workshopdocent.  Samen met deze docenten rapt hij op basisscholen tegen pesten.

Awards

Mireille kreeg een award voor haar initiatief ’Talentfabriek 010’. Hierbij krijgen mensen zonder diploma of werkervaring de kans om te ontdekken waar ze goed is zijn. Daarmee vergroten de deelnemers hun kansen op de arbeidsmarkt of kunnen ze makkelijker naar school terugkeren.

Gert-Jan haalde met ’Rainbow City Rotterdam’ een award binnen. Rainbow City Rotterdam is een initiatief voor de sociale acceptatie van seksuele diversiteit in de samenleving, waarbij jongeren over dit onderwerp kunnen praten.

Spelletjes

Flori viel met haar ’Speel-o-theek leuk leren 010’ in de prijzen. Ze verzamelt al een aantal jaren speelgoed en educatieve spelletjes, waarmee ze kinderen uit sociaal kwetsbare gezinnen op een speelse manier helpt met leren. Met de Speel-o-theek maakt ze haar collectie toegankelijk voor de hele buurt. Ook  organiseert ze bijeenkomsten waar ouders terecht kunnen met vragen over opvoeding en educatie.

Bekijk hier de samenvatting van de Aardig Onderweg Awards:

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Winnaars RET Aardig Onderweg Awards 2014 bekend | OVPro.nl