Syntus, bus, Amersfoort

Syntus maakt bezwaar tegen gunning busvervoer Zeeland aan Connexxion

Busvervoerder Syntus heeft bezwaar gemaakt tegen de gunning van de busconcessie Zeeland aan Connexxion. Dat gebeurde binnen de termijn van zes weken die hiervoor staat. Het ingediende bezwaar is momenteel in behandeling bij de bezwaarcommissie van de provincie.

Connexxion is op dit moment de huidige vervoerder in Noord- en Midden-Zeeland. Veolia verzorgt het busvervoer in Zeeuws-Vlaanderen. Naast Syntus schreef ook Arriva in op de busconcessie. Bij de gunning gaf gedeputeerde George van Heukelom van de provincie Zeeland aan dat Connexxion zich heeft onderscheiden ten opzichte van de andere vervoerders met de manier waarop zij de scholieren op dit moment al vervoert.

Nieuwe dienstregeling

Een consequentie van het ingediende bezwaar is volgens de provincie dat op dit moment de aangeboden dienstregeling door Connexxion nog niet bekend mag worden gemaakt. Daarnaast kunnen bepaalde onderdelen van de voorbereiding nog niet van start.

Het is nog onbekend of dit gevolgen heeft voor de start van de nieuwe dienstregeling op 14 december 2014. Dat hangt af van het verloop van de bezwaarprocedure. Het bezwaar heeft geen invloed op de huidige busdienstregeling.

Concessie

De nieuwe busconcessie Zeeland gaat 14 december 2014 van start voor een periode van tien jaar. Hieraan gaat een periode vooraf waarin verschillende onderdelen van de nieuwe busconcessie nog verder worden vormgegeven. Denk hierbij aan het vaststellen van de dienstregeling, invoeren van nieuwe abonnementen en de bijbehorende tarieven, het aanschaffen van nieuwe voertuigen en communicatie richting reizigers.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Syntus maakt bezwaar tegen gunning busvervoer Zeeland aan Connexxion”

Philip Scheel|01.07.14|20:55

Dochter scheldt op moeder :-0

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.