Syntustrein

Syntus peilt mening van reizigers in Twente over OV

Syntustrein

Syntus is donderdag met een online test gestart om te achterhalen wat (potentiële) reizigers belangrijk vinden aan de dienstverlening van het openbaar vervoer. Aan deze test kan iedere inwoner van regio Twente mee doen. Met de campagne ‘Welke reiziger ben jij?’ worden de reizigers en inwoners opgeroepen om een online test in te vullen. Syntus wil de resultaten van het onderzoek gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren.

Er zijn vier type reizigers gedefinieerd: de gemaksreiziger, die niet van gedoe houdt; de servicereiziger, die het op prijs stelt dat er goed voor hem of haar wordt gezorgd; de zekerheidsreiziger, die houdt van netheid en relaxte ritten en de informatiereiziger, die graag overal goed van op de hoogte wil zijn.

Onderzoek

Wie de online test invult, ziet direct welk type reiziger hij of zij is en kan dat resultaat delen met vrienden en kennissen via social media. Het onderzoek loopt tot en met 6 juli. Onder de deelnemers worden enkele prijzen verloot, waaronder een vouwfiets.

“Met dit onderzoek zetten wij de reiziger aan het stuur,” zegt marketeer Vincent Weijermars van Syntus. “In onze dienstverlening hebben wij de waarden ‘Logisch’, ‘Gastheerschap’, ‘Goed geïnformeerd’ en ‘Veilig’ centraal gezet. Wij vinden het van cruciaal belang om te peilen hoe onze reizigers daarover denken en welke associaties zij hebben met Syntus”, zo vervolgt hij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.