Proof, elektrische bus

Proov genomineerd voor Europese energie-award

Proof, elektrische bus

Proov, initiatiefnemer van inductief laden van elektrische voertuigen, is genomineerd voor de Sustainable Energy Europe and ManagEnergy Awards 2014 van de Europese Commissie. Dat heeft de Europese Commissie donderdag bekendgemaakt. Proov werd gekozen uit 342 inzendingen.

Proov biedt een draadloos oplaadconcept genaamd ‘Unplugged Emobility’ voor elektrische stadsbussen, touringcars, trucks en kleinere voertuigen. De organisatie ondertekende in mei 2013 een samenwerkings-overeenkomst met Liandon, net als Proov onderdeel van Alliander. Liandon kan het effect van elektrische voertuigen op haar elektriciteitsnetten testen. Samen houden de bedrijven zich bezig met de ontwikkeling van draadloze laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer in Nederland.

Nominatie

Een andere Nederlands initiatief dat is genomineerd voor de award is Greenchoice Warme Truiendag van het Klimaatverbond Nederland. Het Klimaatverbond roept Nederlanders op 7 februari op om een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten. Zo wordt zeven procent energie per graad bespaard en is er zeven procent minder CO2-uitstoot.

EU-commissaris voor energie Günther Oettinger maakt op dinsdag 24 juni de winnaars in zes categorieën bekend tijdens de uitreiking van de awards in Brussel.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Proov genomineerd voor Europese energie-award | OVPro.nl
Proof, elektrische bus

Proov genomineerd voor Europese energie-award

Proov, initiatiefnemer van inductief laden van elektrische voertuigen, is genomineerd voor de Sustainable Energy Europe and ManagEnergy Awards 2014 van de Europese Commissie. Dat heeft de Europese Commissie donderdag bekendgemaakt. Proov werd gekozen uit 342 inzendingen.

Proov biedt een draadloos oplaadconcept genaamd ‘Unplugged Emobility’ voor elektrische stadsbussen, touringcars, trucks en kleinere voertuigen. De organisatie ondertekende in mei 2013 een samenwerkings-overeenkomst met Liandon, net als Proov onderdeel van Alliander. Liandon kan het effect van elektrische voertuigen op haar elektriciteitsnetten testen. Samen houden de bedrijven zich bezig met de ontwikkeling van draadloze laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer in Nederland.

Nominatie

Een andere Nederlands initiatief dat is genomineerd voor de award is Greenchoice Warme Truiendag van het Klimaatverbond Nederland. Het Klimaatverbond roept Nederlanders op 7 februari op om een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten. Zo wordt zeven procent energie per graad bespaard en is er zeven procent minder CO2-uitstoot.

EU-commissaris voor energie Günther Oettinger maakt op dinsdag 24 juni de winnaars in zes categorieën bekend tijdens de uitreiking van de awards in Brussel.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.