VDL MidCity, minibus, De Lijn

VDL levert 41 MidCity belbussen aan De Lijn

VDL Bus and Coach heeft deze week de laatste voertuigen van de 41 VDL MidCity belbussen aan Belgische personenvervoerder De Lijn afgeleverd. In de provincie West-Vlaanderen rijden 13 van de nieuwe bussen rond. En de provincies Antwerpen en Limburg hebben respectievelijk 7 en 21 nieuwe MidCity’s in de dienstregeling opgenomen. De bussen vervangen de oude vloot en dat betekent minder uitstoot van schadelijke stoffen door de nieuwe zuinige Euro 6-motoren. De 27 VDL Citea’s SLF die ook tot deze order behoren, worden van de zomer geleverd.

De VDL MidCity is geheel ontwikkeld voor het openbaar vervoer en beschikt over een gedeelte met een lage vloer dat gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld staanplaatsen of rolstoelen. Deze ombouw tot lagevloerbus door VDL biedt veel flexibiliteit.

Compacte afmetingen

De MidCity belbussen voor De Lijn zijn op basis van een MB Sprinter gebouwd. Alle 41 MidCity belbussen hebben dertien zitplaatsen (inclusief twee klapstoelen) en negen staanplaatsen. De bussen zijn rolstoeltoegankelijk. Door zijn compacte afmetingen (totale lengte is 6,9 meter) is de MidCity volgens VDL zeer wendbaar en is daardoor “ideaal voor vervoer in smalle straatjes en oude stadscentra”.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.