Directeur Anne Hettinga, Arriva

Arriva wil internationale busdiensten verder uitbreiden

VIDEO – Arriva is maandag gestart met het rijden van de internationale busverbinding Düsseldorf-Eindhoven-Antwerpen. Als deze internationale verbinding succesvol blijkt te zijn, dan komen er meer internationale busdiensten richting Nederland. Dat zei directeur Anne Hettinga van Arriva maandag bij de officiële aftrap. Arriva rijdt de busdiensten in opdracht van moedermaatschappij Deutsche Bahn.

Michael Peterson, hoofd productmanagement van Deutsche Bahn: ”Wij zijn deze busverbinding gestart als aanvulling op onze treinverbindingen. Reizigers die nu van Düsseldorf naar Antwerpen willen reizen die moeten nu nog overstappen. Hiermee dichten we een gat in ons netwerk en bieden we een reizigers een meer comfortabele service.” Arriva rijdt drie keer per dag en zeven dagen per week tussen Düsseldorf Airport, Düsseldorf Hauptbahnhof, Eindhoven Centraal Station en Antwerpen Centraal.

Bekijk hier de videoreportage:

Netwerk uitbreiden

De touringcars (dubbeldekkers) hebben in totaal 60 zitplaatsen. Deutsche Bahn verwacht zo’n 25 tot 30 mensen per rit te vervoeren. Met een gemiddelde van 25 passagiers is de busverbinding al rendabel volgens Deutsche Bahn.

 Als de buslijn succesvol blijkt te zijn, dan gaat de Duitse vervoerder kijken of ze netwerk verder kan uitbreiden. Waar deze nieuwe verbindingen dan zullen komen, willen Arriva en Deutsche Bahn nog niet bekendmaken.

Directeur Anne Hettinga van Arriva ziet bij deze uitbreiding met name potentie in de grote steden, zoals steden met een luchthaven. 

”De potentie zit hem in steden waar reizigers snel vervoerd willen worden. Het is gebleken dat mensen met de trein veel langer onderweg zijn dan met de bus. En als je dan ook nog tegen lage kosten buitengewoon comfortabel kunt reizen, dan denken wij de reiziger te kunnen verleiden om hier gebruik van te maken”, aldus Hettinga. Peterson vult hem aan: ”De reizigers kunnen genieten van comfort die vergelijkbaar is met het comfort van een trein. Ze kunnen gebruikmaken van WiFi, airconditioning, een stroomvoorziening bij hun stoelen en comfortabele zitplaatsen.”

Lokale kennis

Vanaf Eindhoven rijdt de bus in een uur en een kwartier naar Antwerpen. De bussen naar Düsseldorf zijn anderhalf uur onderweg naar het station in het stadscentrum. Hettinga: ”Dat is bijna drie kwartier sneller dan met de trein.” Vanuit Düsseldorf Hauptbahnhof zijn de bussen nog een half uur onderweg naar Düsseldorf Airport.

Volgens Peterson versterken Deutsche Bahn en dochter Arriva elkaar bij het verzorgen van internationale verbinding. ”Arriva is een belangrijke dochtermaatschappij van ons, omdat ze altijd de lokale kennis hebben. Ze weten hoe ze bussen moeten rijden. Wij hebben het netwerk, de verkoop en distributiekracht in Duitsland.”

Busverbindingen

Andere succesvolle internationale busverbindingen van Deutsche Bahn zijn onder andere verbindingen van Krakau naar Berlijn, van München naar Praag en München naar Zagreb. Bustickets voor de nieuwe busverbinding zijn vanaf Eindhoven verkrijgbaar vanaf negen euro. Dat tarief geldt zowel voor de richting Antwerpen als richting Düsseldorf. De tickets worden verkocht via www.bahn.de.

Marieke van Gompel

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

2 reacties op “Arriva wil internationale busdiensten verder uitbreiden”

René Valk|24.06.14|09:05

Er zijn bij genoemde halteplaats in Eindhoven nog geen halte bord met informatie en op het gehele station Eindhoven geen verdere info of folder bereikbaar Ook is het vrij lastig de goede site voor deze busverbinding te vinden ! Er mag best meer reclame gemaakt worden !

Kim Reynders|11.08.14|21:54

Nieuwe verbindingen Duddeldorf – Eindhoven – Antwerpen altijd welkom!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.