OV-chipkaart inchecken. Foto: Archief OVPro

Reizigers met OV-chipkaart krijgen ook lange-afstandskorting

OV-chipkaart inchecken. Foto: Archief OVPro

Alle treinreizigers die met de OV-chipkaart reizen op saldo kunnen woensdag voor het eerst gebruikmaken van de lange-afstandskorting. De prijs van reizen op saldo met meerdere vervoerders wordt hierdoor gelijk aan die van het losse treinkaartje. Het Nationaal OV-Beraad (NOVB), een samenwerkingsverband van vervoerders, reizigersorganisaties en overheden, heeft daartoe besloten.

Om het reizen met het OV aantrekkelijk te houden, is er in het NOVB de afspraak gemaakt dat er een landelijke lange-afstandskorting komt, die over de grenzen van de vervoerders heen geldt. Hoe langer de reis, hoe meer korting.

Reizen op saldo

Op 2 april werden de regionale prijzen al doorgevoerd op de prijs van het papieren treinkaartje, inclusief de lange-afstandskorting. Het NOVB kondigde toen aan dat in de zomer van 2014 deze korting, die in werking treedt vanaf 40 kilometer, ook gaat gelden voor reizen op saldo met de OV-chipkaart. Die korting is nu ingegaan. Daardoor is er geen prijsverschil meer tussen het reizen met de OV-chipkaart en het losse treinkaartje.

Op 9 juli wordt het papieren treinkaartje vervangen door de eenmalige chipkaart. Dit is een papieren kaartje met chip. Voor de eenmalige chipkaart geldt vanaf 9 juli een toeslag.

Prijsverschil

Omdat de lange-afstandskorting in werking treedt vanaf 40 kilometer en de prijzen per vervoerder kunnen verschillen, kan er een prijsverschil ontstaan tussen de heen- en de terugreis. De reisplanners op 9292.nl en op ns.nl laten zien wat de prijzen zijn.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Reizigers met OV-chipkaart krijgen ook lange-afstandskorting | OVPro.nl
OV-chipkaart inchecken. Foto: Archief OVPro

Reizigers met OV-chipkaart krijgen ook lange-afstandskorting

OV-chipkaart inchecken. Foto: Archief OVPro

Alle treinreizigers die met de OV-chipkaart reizen op saldo kunnen woensdag voor het eerst gebruikmaken van de lange-afstandskorting. De prijs van reizen op saldo met meerdere vervoerders wordt hierdoor gelijk aan die van het losse treinkaartje. Het Nationaal OV-Beraad (NOVB), een samenwerkingsverband van vervoerders, reizigersorganisaties en overheden, heeft daartoe besloten.

Om het reizen met het OV aantrekkelijk te houden, is er in het NOVB de afspraak gemaakt dat er een landelijke lange-afstandskorting komt, die over de grenzen van de vervoerders heen geldt. Hoe langer de reis, hoe meer korting.

Reizen op saldo

Op 2 april werden de regionale prijzen al doorgevoerd op de prijs van het papieren treinkaartje, inclusief de lange-afstandskorting. Het NOVB kondigde toen aan dat in de zomer van 2014 deze korting, die in werking treedt vanaf 40 kilometer, ook gaat gelden voor reizen op saldo met de OV-chipkaart. Die korting is nu ingegaan. Daardoor is er geen prijsverschil meer tussen het reizen met de OV-chipkaart en het losse treinkaartje.

Op 9 juli wordt het papieren treinkaartje vervangen door de eenmalige chipkaart. Dit is een papieren kaartje met chip. Voor de eenmalige chipkaart geldt vanaf 9 juli een toeslag.

Prijsverschil

Omdat de lange-afstandskorting in werking treedt vanaf 40 kilometer en de prijzen per vervoerder kunnen verschillen, kan er een prijsverschil ontstaan tussen de heen- en de terugreis. De reisplanners op 9292.nl en op ns.nl laten zien wat de prijzen zijn.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.