Lijnbus, buslijn

Elf gewonden bij botsing van lijnbus Connexxion

Lijnbus, buslijn

Bij een ongeluk met een lijnbus van Connexxion zijn vrijdag in het Noord-Hollandse Westerland elf mensen gewond geraakt. Dat gebeurde bij een aanrijding met drie personenauto’s op de N99. Van de elf gewonden zijn vier personen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere gewonden zijn met lichte verwondingen ter plaatse behandeld door ambulancemedewerkers.

De auto’s stonden in de file op de N99 en gingen in de richting van Den Helder. De politie vermoedt dat de chauffeur van de lijnbus de file te laat opmerkte en daardoor op de auto’s is gebotst. De politie heeft technisch onderzoek gedaan naar de oorzaak van deze aanrijding.

Onderzoek

De korte afsluitdijk is tussen 12.30 en 15.00 uur afgesloten geweest voor het uitvoeren van het technisch onderzoek. De passagiers van de bus zijn met een vervangende bus naar huis vervoerd.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.