Dynamisch reisinformatiesysteem, DRIS, Strukton systems, bron: gemeente Purmerend

Strukton levert reisinformatie-systeem busstation Purmerend

Dynamisch reisinformatiesysteem, DRIS, Strukton systems, bron: gemeente Purmerend

Strukton Systems gaat het dynamisch reisinformatiesysteem (DRIS) leveren, installeren en onderhouden voor het busstation Tramplein in Purmerend. De gemeente Purmerend gunde deze opdracht aan Strukton. De OV-displays zorgen ervoor dat reizigers op het busstation en bij de haltes altijd voorzien zijn van actuele reisinformatie. De displays op de haltes tonen informatie over de lijn, de bestemming en de tijd tot het vertrek.

Op het busstation komen vier displays (twee TFT-displays en twee LED-displays). Deze displays tonen behalve informatie over de lijn, bestemming en tijd tot het vertrek ook informatie over de halte vanwaar de bus vertrekt.

Beheer en onderhoud

Strukton zorgt naast de ontwikkeling, fabricage, installatie en systeemintegratie van het DRIS ook voor het functioneel en technisch beheer en het onderhoud. Strukton richt daarvoor onder meer 24/7 monitoring en bewaking in, evenals een 24/7 storingsdienst. Strukton stelt de beheergegevens, denk aan alarmmeldingen en rapportages, ook beschikbaar voor de opdrachtgever. De onderhoudsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van tien jaar.

Het Tramplein is het busstation van Purmerend. Dit busstation wordt momenteel volledig vernieuwd. Daarbij zal het ook worden voorzien van een informatiesysteem met vier displays en een audiosysteem voor visueel gehandicapten. Het busstation bestaat uit een stationsgebouw en diverse ruimten. Langs het stationsgebouw, dat ruim 40 meter lang is, bevinden zich twee haltes, waar meerdere bussen achter elkaar kunnen staan. Deze haltes zullen worden gebruikt voor de doorgaande lijnen. Buiten het stationsgebouw liggen nog twee perrons met een abri (bushalte) over de volle lengte.

Station

Midden 2014 zijn het stationsgebouw en één bushokje klaar. Na de zomer worden de wegen rond het busstation aangelegd en wordt het tweede abriperron gebouwd. Het vernieuwde station wordt met ingang van de winterdienstregeling op 15 december 2014 in gebruik genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.