Volvo, hybride bus, Veolia

Beroep Veolia tegen gunning busvervoer aan Arriva afgewezen

Volvo, hybride bus, Veolia

Het beroep van Veolia tegen de gunning van de busconcessie West-Brabant aan Arriva is ongegrond verklaard. Dit is het oordeel van het College Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) waarbij Veolia het beroep had ingediend. CBb heeft het beroep niet-ontvankelijk verklaard omdat het bezwaar niet binnen de geldende termijn is ingediend. Ook is bekendgemaakt dat Arriva ook Oost-Brabant definitief mag exploiteren. De totale waarde van beide contracten bedraagt ruim 1,2 miljard euro. Arriva Nederland groeit daarmee naar 5.000 medewerkers met een jaaromzet van ruim 500 miljoen euro.

Directeur Anne Hettinga van Arriva: “We zijn verheugd met deze uitspraak. Het geeft duidelijkheid voor het personeel, de opdrachtgever, de reizigers en andere betrokken partijen. We waren natuurlijk al bezig met de voorbereidingen. Nu kunnen we echt aan de slag om op 14 december 2014 een flitsende start te maken en een sterk staaltje OV neer te zetten in deze regio.

Gedeputeerde Van Heugten van de provincie Noord-Brabant: “Uiteraard zijn we blij met deze snelle uitspraak van het CBb omdat we nu met zekerheid kunnen zeggen dat Arriva het busvervoer in West- en Oost-Brabant gaat verzorgen. Daarmee komt een einde aan een onzekere periode. Vooral voor de medewerkers van Veolia die nu het vervoer in West-Brabant en een deel van Oost-Brabant verzorgen is het prettig om te weten waar ze aan toe zijn.”

OV-concessie

De provincie gunde in december 2013 de OV-concessie West-Brabant in eerste instantie aan Veolia. Arriva diende tegen dit besluit een bezwaar in vanwege een formulefout waardoor Veolia onterecht de meeste punten kreeg. De provincie besloot daarop de concessie alsnog aan de terechte winnaar Arriva te gunnen.

“Het CBb oordeelt nu dat we als provincie hiermee een terecht besluit hebben genomen. Dit bewijst ook dat we ondanks die vervelende formulefout een hele goede aanbestedingsprocedure hebben doorlopen. Nu is het zaak dat Arriva snel aan de slag gaat met de voorbereidingen zodat ze 14 december goed van start kunnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken,” aldus Van Heugten.

Busvervoer

Het openbaar vervoer in Noord-Brabant is verdeeld in drie concessiegebieden. Arriva gaat vanaf 14 december het busvervoer verzorgen in West-Brabant voor de periode van 8 jaar en gedurende 10 jaar in Oost-Brabant. Het openbaar vervoer in de regio Eindhoven valt onder de verantwoordelijkheid van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en wordt tot eind 2016 in ieder geval uitgevoerd door Hermes.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beroep Veolia tegen gunning busvervoer aan Arriva afgewezen | OVPro.nl
Volvo, hybride bus, Veolia

Beroep Veolia tegen gunning busvervoer aan Arriva afgewezen

Het beroep van Veolia tegen de gunning van de busconcessie West-Brabant aan Arriva is ongegrond verklaard. Dit is het oordeel van het College Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) waarbij Veolia het beroep had ingediend. CBb heeft het beroep niet-ontvankelijk verklaard omdat het bezwaar niet binnen de geldende termijn is ingediend. Ook is bekendgemaakt dat Arriva ook Oost-Brabant definitief mag exploiteren. De totale waarde van beide contracten bedraagt ruim 1,2 miljard euro. Arriva Nederland groeit daarmee naar 5.000 medewerkers met een jaaromzet van ruim 500 miljoen euro.

Directeur Anne Hettinga van Arriva: “We zijn verheugd met deze uitspraak. Het geeft duidelijkheid voor het personeel, de opdrachtgever, de reizigers en andere betrokken partijen. We waren natuurlijk al bezig met de voorbereidingen. Nu kunnen we echt aan de slag om op 14 december 2014 een flitsende start te maken en een sterk staaltje OV neer te zetten in deze regio.

Gedeputeerde Van Heugten van de provincie Noord-Brabant: “Uiteraard zijn we blij met deze snelle uitspraak van het CBb omdat we nu met zekerheid kunnen zeggen dat Arriva het busvervoer in West- en Oost-Brabant gaat verzorgen. Daarmee komt een einde aan een onzekere periode. Vooral voor de medewerkers van Veolia die nu het vervoer in West-Brabant en een deel van Oost-Brabant verzorgen is het prettig om te weten waar ze aan toe zijn.”

OV-concessie

De provincie gunde in december 2013 de OV-concessie West-Brabant in eerste instantie aan Veolia. Arriva diende tegen dit besluit een bezwaar in vanwege een formulefout waardoor Veolia onterecht de meeste punten kreeg. De provincie besloot daarop de concessie alsnog aan de terechte winnaar Arriva te gunnen.

“Het CBb oordeelt nu dat we als provincie hiermee een terecht besluit hebben genomen. Dit bewijst ook dat we ondanks die vervelende formulefout een hele goede aanbestedingsprocedure hebben doorlopen. Nu is het zaak dat Arriva snel aan de slag gaat met de voorbereidingen zodat ze 14 december goed van start kunnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken,” aldus Van Heugten.

Busvervoer

Het openbaar vervoer in Noord-Brabant is verdeeld in drie concessiegebieden. Arriva gaat vanaf 14 december het busvervoer verzorgen in West-Brabant voor de periode van 8 jaar en gedurende 10 jaar in Oost-Brabant. Het openbaar vervoer in de regio Eindhoven valt onder de verantwoordelijkheid van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en wordt tot eind 2016 in ieder geval uitgevoerd door Hermes.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.